Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E oficial: Vom avea TVA redus la paine, de la 1 septembrie

e-oficial-vom-avea-tva-redus-la-paine-de-la-1-septembrie

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, la Palatul Victoria, finalizarea negocierilor privind semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI). Pe agenda discutiilor dintre cele doua parti s-a aflat si intentia Guvernului de a reduce TVA-ul in panificatie de la 24% la 6%, intentie criticata in repetate randuri de delegatia FMI. Reprezentantii Guvernului si cei ai FMI au ajuns, astazi, la un acord in privinta acestui subiect.


Victor Ponta a precizat ca marti va fi adoptata de catre Guvern o ordonanta simpla potrivit careia reducerea TVA va intra in vigoare de la 1 septembrie.

"Maine vom adopta o ordonanta simpla si imediat, sigur, ordonanta de rectificare, prin care TVA pe tot lantul productiei de paine va fi redus la 9%. Eventualul impact negativ asupra bugetului de stat, produs de aceasta masura la care am tinut foarte mult si de la care speram sa aduca efecte pozitive, in primul rand in ceea ce priveste combaterea evaziunii, dar si incasari suplimentare si eventualele scaderi de preturi, este compensat de o crestere convenita la accizele pe alcool si la bunuri de lux", a precizat prim-ministrul.

Guvernul a anuntat inca de anul trecut aceasta masura, fiind una apreciata de patronatul industriei de profil. Anul acesta au avut loc mai multe discutii cu reprezentantii Fondului Monetar International, care si-au exprimat indoiala privind viabilitatea acesteia si au cerut identificarea de resurse suplimentare de venituri la bugetul de stat. Guvernantii sustin, insa, ca masura reducerii TVA va duce la cresteri de incasari, ca urmare a reducerii evaziunii fiscale din acest sector. 

Luni seara, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a cerut sprijinul producatorilor din panificatie in combaterea evaziunii fiscale, dupa intrarea in vigoare a reducerii TVA. Totodata, el a vehiculat ideea extinderii acestei masuri si la alte produse alimentare de baza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Dincolo de efectul pozitiv in plan social, este o masura absolut necesara pentru salvarea multor locuri de munca din domeniul panificatiei, afectate de concurenta neloiala a evazionistilor (...) Daca masura va functiona, vom extinde reducerea TVA si la alte produse de baza. Cum a mentionat in aceasta seara si premierul, masura nu va putea functiona decat printr-un parteneriat intre guvern si asociatiile de producatori, care trebuie sa aiba de acum inainte un rol foarte activ in combaterea evaziunii fiscale in domeniul panificatiei", a precizat Daniel Constantin pe pagina sa facebook.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016