Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E.ON Romania: Liberalizarea pretului gazelor nu presupune neaparat o scumpire pentru populatie


Directorul general al companiei E.ON Romania, unul din principalii distribuitori si furnizori de gaze si electricitate din tara, Frank Hajdinjak, spune ca a solicitat ANRE majorarea pretului gazelor in acest an si considera ca liberalizarea pretului gazelor ar fi un lucru bun pentru populatie, informeaza NewsIn.
"Liberalizarea va fi buna si pentru populatie, acest lucru va genera o competitie si va conduce poate la o scadere a costurilor pentru consumatori. Intregul proces este de lunga durata, iar preturile nu pot fi liberalizate peste noapte", a declarat miercuri Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta spune totodata ca nu poate stii cu cat va creste pretul gazelor in 2013, odata cu liberalizarea anuntata.

"De un an si jumatate, in toate intalnirile cu autoritatile romane, am incercat sa gasim o solutie echilibrata. Va trebui sa avem o crestere a preturilor, dar nu pentru consumatorii casnici, ci pentru consumatorii industriali, care sa reflecte situatia reala, pentru ca activitatea noastra in domeniul gazelor este sub presiune foarte mare si nu este acceptabila pe termen lung", a adaugat Hajdinjak.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, oficialul E.ON Romania a precizat ca pretul gazelor ar trebui sa creasca cu doua cifre in acest an, pentru ca societatea sa-si acopere costurile.

"Am solicitat cresterea preturilor. Trebuie sa avem o crestere graduala, rezonabila. Trebuie sa gasim un echilibru intre protectia sociala, industrie si noi, jucatorii din sectorul energetic. Romania are cel mai mic pret al gazelor din Europa (...) Ne putem astepta la o crestere a pretului gazelor cu doua cifre in acest an. In 2010, autoritatile au spus ca nu este posibil, dar acum credem ca autoritatile incep sa ne asculte", a afirmat seful E.ON Romania.

Totodata, Hajdinjak estimeaza ca pretul de import al gazelor ar putea depasi 400 de dolari pe mia de metri cubi in acest an. Altfel, una din companiile grupului, E.ON Regenerabile Romania, a demarat primele proiecte de energie regenerabila.

"Fiind hotarati sa ne consolidam pozitia pe piata locala, ne concentram si asupra surselor de energie regenerabila. Astfel, am integrat recent E.ON Regenerabile Romania in grup. E.ON Regenerabile Romania este deja implicata intr-o serie de proiecte eoliene in zona Moldovei", mai spun oficialii E.ON.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca preturile reglementate la gaze si la energie vor fi eliminate in intervalul 2013-2015, dupa ce se va finaliza procesul de stabilire a consumatorilor vulnerabili si se vor lua masuri de protectie a acestora.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016