Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a disparut din peisaj

editorial-ministrul-agriculturii-daniel-constantin-a-disparut-din-peisaj

Actualul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, pare sa fie unul din ce mai discreti ministri de resort pe care i-a avut tara noastra. Iesirile sale publice au fost urmate mai mereu de declaratii politice, treburile agriculturii fiind lasate in carca secretarilor de stat.


Inca de la primele intalniri cu reprezentantii fermierilor, acestia l-au acuzat de nepasare si s-au declarat nemultumiti de atitudinea domniei sale.

In ultimele saptamani, prezenta ministrului in dialogul cu patronatele si asociatiile s-a redus semnificativ. In luna iunie, acesta si-a anulat o vizita pe care o anuntase la legumicultorii din Galati. De atunci, rolul de reprezentant al autoritatii pare sa il joace secretarul de stat Daniel Botanoiu, un profesionist care cunoaste bine problemele din sector si stie ce sa le spuna oamenilor.

Acesta a reprezentat Ministerul la o serie de intalniri care au avut loc in aceste zile. Alaltaieri, bunaoara, a avut o intalnire cu reprezentantii organismelor de inspectie si certificare din sectorul de agricultura ecologica.

Aceasta intalnire a fost organizata in urma discutiilor purtate cu organizatiile producatorilor din sectorul de agricultura ecologica, acestia din urma prezentand o serie de probleme privind sistemul de inspectie si certificare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantii organismelor de inspectie si certificare sustin imbunatatirea sistemului de inscriere a operatorilor, stabilirea unui numar maxim de operatori in vederea desfasurarii inspectiilor, verificarea inspectorilor de catre autoritatea competenta.


Tot in cursul acestei saptamani, Daniel Botanoiu s-a intalnit si cu reprezentantii unei asociatii de agricultori din Vrancea. Prima problema dezbatuta a fost legata de irigatii. In acest sens, Daniel Botanoiu i-a informat pe cei prezenti ca a avut mai multe intalniri de lucru la Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri si la Ministerul Mediului si Padurilor pentru gasirea de solutii de reducere a pretului la energia electrica, dar si la ENEL si CEZ.

O alta tema abordata in cadrul discutiilor a fost cea legata de certificatele de producator. Secretarul de Stat a prezentat modificarile aduse si procedurile de aplicare a acestora in piete, amintind de propunerea ca producatorii sa fie verificati de asociatiile de producatori.

Nu putem decat sa apreciem dorinta de dialog si modul in care domnul Botanoiu intelege sa asculte problemele agricultorilor. In acelasi timp, insa, il rugam sa ne spuna ce mai face domnul ministru Constantin. E bine, sanatos?
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016