Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efecte imediate ale creşterii TVA: Preţurile pentru alimente se vor majora cu cel puţin cinci procente


Majorarea TVA de la 19% la 24%, decisă sâmbătă de Guvern, va determina o creştere cu minim 5% a preţurilor din industria alimentară, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii producătorilor de profil, care susţin de asemenea că şi evaziunea fiscală va creşte exponenţial.
"Toate preţurile din industria alimentară vor creşte cu minim 5%. Acum avem cel mai mare TVA din Europa la industria alimentară", a declarat, sâmbătă, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta, Sorin Minea. El a adăugat că majorarea TVA nu poate fi suportată de producători, pentru că firmele din domeniu nu au mai avut profit încă de anul trecut.

Situaţia este similară şi în morărit şi panificaţie. Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan, spune că preţul produselor de panificaţie se va majora cu cel puţin 5%.

"Această creştere a TVA nu este un element de cost, ci o taxă adăugată, pe care nu o pot suporta producătorii, care oricum sunt la limită de cost", a afirmat Popescu. El a arătat că, prin creşterea TVA, nu se vor colecta bani în plus, ci, dimpotrivă, bugetul va avea de suferit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

În sectorul cărnii de pasăre: "Niciun producător nu va putea suporta această creştere de TVA pe costurile lui. Dacă nu se iau măsuri împotriva evaziunii, producătorii interni care plătesc TVA de 24% vor fi net dezavantajaţi în faţa importatorilor, care nu plătesc TVA. Tentaţia de evaziune va fi mai mare decât până acum", a arătat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

Pe piaţa laptelui: Valentin Blănaru, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui, spune că vor fi creşteri de preţuri pe segmentul pe care îl reprezintă de cel puţin 5%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016