Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Egiptul impune noi conditii pentru importurile de grau

egiptul-impune-noi-conditii-pentru-importurile-de-grau

Autoritatile au anuntat ca au reintrodus politica de continut zero pentru cornul secarei, in conditiile in care standardul acceptat la nivel international este un continut de cornul secarei de maximum 0,05%, urmand ca decizia sa se aplice retroactiv.


Egiptul a reintrodus duminica o interdictie privind importul de grau continand chiar si cel mai mic nivel de cornul secarei, o ciuperca care paraziteaza diferite cereale, creand confuzie in randul traderilor care au revenit pe piata egipteana luna trecuta cand o interdictie similara a fost ridicata. Egiptul este principalul client al exportatorilor romani de grau.
 
Cel mai mare cumparator mondial de grau a informat ca a reintrodus politica de conţinut zero pentru cornul secarei, in conditiile in care standardul acceptat la nivel internaţional este un continut de cornul secarei de maximum 0,05%, urmand ca decizia sa se aplice retroactiv. 
 
„Interdictia se va aplica pentru orice cantitate de grau care intra in tara. Ca si pana acum, nicio cantitate de grau infectat nu va fi admisa la licitatiile viitoare sau cele care s-au derulat”, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului egiptean al Agriculturii, Eid Hawash, fara a oferi un motiv pentru aceasta decizie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Chiar luna trecuta Egiptul anunta ca va accepta grau cu un continut de cornul secarei de maximum 0,05%, standardul acceptat la nivel international, punand capat unei dispute cu traderii care a afectat programul de achizitii de grau al autoritatilor de la Cairo.
 
Decizia din luna iulie a facut ca un mare numar de furnizori internationali sa participe la licitatiile organizate de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean. 
 
Duminica, insa, directorul centrului pentru patologia plantelor din Egipt a declarat ca studiile efectuate recent au demonstrat ca ciuperca reprezinta un risc pentru culturile de grau din Egipt daca ar intra in tara.
 
„Sunt 15 tari care au cornul secarei dar nu vom opri complet tranzactiile cu ele ci doar ne vom asigura ca atunci cand se importa grau din aceste tari vine din acele zone in care nu exista cornul secarei”, a precizat Ashraf Khalil. 
 
Insa aceasta revizuire a punctului de vedere al autoritaţilor egiptene ii pune pe furnizori in faţa riscului ca livrarile convenite anterior sa fie respinse astfel ca Egiptul ar putea fi din nou boicotat de traderi care vor refuza sa participe la licitatiile organizate de GASC sau vor majora preturile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016