Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Erbicide selective: Merlin Duo, de la Bayer CropScience, pentru cultura porumbului


Merlin Duo este un erbicid sistemic comercializat de Bayer, folosit pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Merlin Duo se prezinta sub forma de suspensie, fina, de culoare crem, omogena, mobila, cu tendinta de depunere în timp, dar cu o buna capacitate de revenire în sistem omogen.
Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii îl constituie albirea plantulei, precedat la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor.

Isoxaflutol actioneaza prin inhibarea pigmentilor care protejeaza clorofila. Este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. A doua caracteristica exceptionala este capacitatea sa de reactivare care completeaza mobilitatea produsului Merlin Duo si îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.

Terbutilazin, a doua componenta activa, actioneaza prin inhibarea fotosintezei si da posibilitatea de a realiza, la doza respectiva moderata (675-937 g/ha) controlul complementar al unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si întarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului, astfel:

  • preemergent: 2,25 – 2,5 l/ha. Produsul se utilizeaza în doza de 2,25 l/ha pe soluri cu continut de humus
    pâna la 2,5%, si în doza de 2,5 l/ha pe soluri cu continut în humus de 2,5 – 3,5% si infestare puternica cu buruieni;
  • postemergent timpuriu: 1,8 – 2,0 l/ha. Doza redusa se utilizeaza pe soluri cu continut redus în humus si infestare slaba, iar doza de 2,0 litri se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5 – 3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.Tratamentul se efectueaza pâna în faza de 3-4 frunze ale porumbului si buruienile în faza incipienta de crestere (2-3 frunze).

Perioada de eficacitate si remanenta: Merlin Duo permite mentinerea solului curat 6-8 saptamâni de la aplicare sau pâna la prima eventuala lucrare mecanica.

Selectivitate: La dozele recomandate corespunzator continutului în humus din sol, Merlin Duo are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samânta.

Erbicidul Merlin Duo are eficacitate asupra principalelor buruieni, monocotiledonate si dicotiledonate:
  • Setaria sp. Mohor
  • Amaranthus sp. Stir
  • Digitaria sp. Meisor
  • Chenopodium sp. Spanac salbatic
  • Echinochloa sp. Iarba barboasa
  • Solanum sp. Zârna
  • Panicum sp. Mei
  • Polygonum sp. Hrisca, troscot
  • Sorghum halepense Costrei (din samânta)
  • Sinapis sp. Mustar salbatic
  • Raphanus sp. Ridiche salbatica
  • Xanthium sp. Cornuti
  • Convolvulus sp. Volbura
  • Cirsium arvense Palamida (din samânta)
  • Hibiscus Zamosita

Pregatirea solului: Solul trebuie sa fie bine pregatit (fara bulgari), pentru a permite un bun contact al solutiei cu solul. Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea produsului imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta în stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului Merlin Duo, nu este necesara încorporarea sa.

Prepararea solutiei si modul de aplicare: Se umple cu apa 2/3 din volumul rezervorului masinii de erbicidat. Se adauga cantitatea necesara de produs si se pune în functiune recircularea sau agitatorul la viteza moderat a. În timpul aplicarii, se recomanda asigurarea unei pulverizari cu jeturi înguste la o presiune constanta de 2 - 3 bari si un volum de solutie de 200 - 400 litri la hectar.

Atentie: produsul se agita în ambalajul sau original înainte de a se turna în rezervorul masinii.

Compatibilitate: În cazul unor infestari foarte puternice cu graminee, în soluri cu continut de humus de peste 3,5%, Merlin Duo poate fi utilizat în asociere cu alte erbicide. Pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare se vor consulta specialistii firmei Bayer SRL.

Masuri de igiena si protectia muncii: Produsul este moderat toxic, iritant pentru ochi si este nociv daca este ingerat. Pentru a evita riscurile de expunere, trebuie aplicate obligatoriu masuri de protec tie personale folosind un echipament de protectie adecvat compus din combinezon, manusi de cauciuc nitrilic, ochelari de protectie cu aparatori laterale. Atunci când se manipuleaza produsul în spatii închise neventilate sau când exista riscul de a veni în contact direct cu produsul pe durata manipularii, transportului si a lucrului se va purta masca de protectie.

Nu se bea, nu se manânca, nu se fumeaza în timpul lucrului. Dupa terminarea lucrului si la începutul pauzelor se spala bine fata si mâinile cu apa si sapun. Spalati echipamentul de protectie de câte ori se contamineaza, dar separat de îmbracamintea obisnuita. În caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular, se iau urmatoarele masuri:

  • se scoate accidentatul din mediul toxic si se mentine în repaus;
  • se scoate îmbracamintea contaminata;
  • se spala tegumentele cu multa apa si sapun, inclusiv parul si unghiile;
  • se spala imediat ochii si sub pleoape cu multa apa, fara a se încerca neutralizarea cu agenti chimici;
  • în caz de înghitire NU se provoaca voma si se clateste gura cu multa apa. Voma poate fi provocata numai daca persoana este constienta, nu poate beneficia de ajutor medical imediat, a înghitit mai mult de o gura de solutie si nu a trecut mai mult de o ora de la înghitire. Se va avea grija sa nu se înece cu voma. Nu se foloseste laptele ca antidot.
  • se transporta accidentatul la cea mai apropiata unitate sanitara;
  • Aratati medicului bidonul si eticheta produsului.

  • Informatii pentru medic: Produsul nu are antidot specific. Tratamentul este simptomatic si de sustinere. În caz de ingestie, dupa spalaturi stomacale se administreaza carbune medicinal si sulfat de sodiu. Nu se va lasa produsul la îndemâna copiilor sau a persoanelor neautorizate si în zonele de acces ale animalelor. Nu se va depozita la un loc cu alimente, furaje sau seminte.

    Masuri de protectia mediului: A nu se aplica pe terenurile adiacente cursurilor de apa. A nu se împr astia produsul sau apa rezultata din spalarea pompelor în apropierea surselor de apa, în apele de suprafata, în canalizari sau în apele subterane.

    Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale: Dupa utilizare, ambalajele se clatesc de 3 ori cu apa, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele de hârtie sau plastic se vor face neutilizabile si se vor colecta în vederea distrugerii în locuri special amenajate. Nu refolositi ambalajele goale în alte scopuri. Acestea vor fi colectate de catre personal autorizat în acest scop.

    Masuri de prevenire si stingere a incendiilor:
    Merlin Duo nu este inflamabil în sine si nici combustibil si nu necesita masuri speciale de prevenire si stingere a incendiilor. În eventualitatea unui incendiu, din produs se pot degaja gaze periculoase. Se pot utiliza ca agenti de stingere apa, spuma rezistenta la alcool, CO2. Apa folosita la interventii nu se va deversa în sursele de apa de suprafata sau în canalizari. Din considerente de protectie nu se va utiliza jet de apa sub presiune!

    Se va purta masca alimentata de la o sursa independenta de aer în timpul interventiei (nu se va respira direct). Îndepartati produsele din zona focului si raciti cu apa containerele pentru a evita cresterea presiunii datorita caldurii.

    Masuri în caz de scurgeri sau pierderi accidentale : Produsul împrastiat accidental se va decontamina cu nisip sau cu alte materiale absorbante, care se vor colecta în containere specifice, care vor fi distruse în aceleasi conditii ca si ambalajele goale. Se va purta echipament de protectie .

    Conditii de depozitare si transport: Merlin Duo se pastreaza în ambalaje originale ermetic închise si se depoziteaza în încaperi uscate, racoroase, bine aerisite destinate exclusiv produselor de uz fitosanitar, la care au acces numai persoanele autorizate. Produsul se transporta si se depoziteaza la temperaturi cuprinse între 0° si 30 ° C. Transportul se efectueaza ferit de intemperii (actiunea razelor solare si înghet). În timpul manipularii, transportului si depozitarii, se vor respecta masurile specifice de protectia muncii si P.S.I. pentru lucrarile cu produse pesticide.

    Relatii suplimentare se pot obtine de la: www.bayercropscience.ro
    Bayer SRL / dep. Bayer CropScience România
    Tel.: 021.529.59.44
    Fax: 021.529.59.91
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016