Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurodeputatii solicita masuri urgente pentru stoparea speculei cu produse agroalimentare


Deputatii europeni solicita, intr-o rezolutie adoptata joi, masuri urgente pentru combaterea manipularii preturilor agricole si asigurarea mentinerii productiei de alimente in UE, atragand atentia totodata asupra scaderii veniturilor agricultorilor, informeaza Newsin.
Scaderea veniturilor agricultorilor este cauzata de costurile de productie din ce in ce mai mari necesare pentru respectarea standardelor in materie de securitate alimentara, de protectie a mediului, de bunastare a animalelor, recunosc europarlamentarii, subliniind ca este necesar ca acestea sa fie compensate, pentru a se asigura ca vor exista activitati agricole și agricultori in UE și in viitor.

Rolul instrumentelor de interventie pe piata, precum stocurile strategice, trebuie sa fie un element-cheie in cadrul viitoarei politici agricole comune, arata rezolutia.

Avand in vedere ca agricultura este unul din sectoarele cheie ale tarilor in curs de dezvoltare, deputatii solicita creșterea ajutorului financiar alocat acestui sector pentru a sprijini introducerea unor tehnici durabile de productie. In plus, proprietatea funciara trebuie promovata ca instrument de reducere a saraciei si de garantare a securitatii alimentare. Pentru garantarea securitatii alimentare in UE este nevoie de o politica agricola puternica, se arata in textul adoptat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deputatii au criticat speculatiile abuzive pe piata produselor alimentare, a materiilor prime agricole și a energiei, care pun in pericol securitatea alimentara.

Pentru a combate manipularea preturilor agricole, deputatii solicita in textul rezolutiei ca G20 sa asigure convergenta normelor referitoare la produsele alimentare și cele agricole, implicand și tarile care nu fac parte din G20.

Deputatii solicita Comisiei Europene sa evalueze posibilitatea de a acorda ESMA (autoritatea europeana de reglementare a pietelor financiare - n.r.) mai multe competente pentru a impiedica manipularile si abuzurile pe pietele de marfuri și sa se asigure ca folosirea instrumentelor derivate pe produse alimentare de baza este limitata cat de mult posibil la investitorii care au legaturi directe cu pietele agricole.

In plus, deputatii solicita guvernelor nationale "sa nu adopte masuri de restrictionare a exporturilor" deoarece acestea determina o mai mare nesiguranta si tulburari la nivelul pietelor mondiale, fiind astfel in masura sa provoace o crestere si mai mare a preturilor la nivel global.

Schimbarile climatice și speculatiile la produse de baza sunt printre factorii principali care pot fi un risc la adresa securitatii alimentare, atat in UE cat și la nivel global, potrivit rezolutiei adoptate joi.

Deputatii solicita masuri urgente pentru combaterea manipularii preturilor la alimente și asigurarea mentinerii productiei de alimente in UE.

Secete, inundatii, incendii și furtuni, de intensitate mult mai mare și mai frecvente decat in trecut diminueaza capacitatea de productie agricola la nivel mondial, au reamintit deputatii.

Ei atrag atentia asupra modalitatilor de gestionare a solului și a apei, pentru a evita pierderea terenurilor agricole, solicitand Comisiei sa monitorizeze punerea in aplicare a masurilor nationale de reducere a schimbarilor climatice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016