Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Evaziunea fiscala in industria carnii se mentine ridicata, in ciuda scaderii TVA

evaziunea-fiscala-in-industria-carnii-se-mentine-ridicata-in-ciuda-scaderii-tva

La acest moment, evaziunea se mentine intre 25 si 35 la suta existand inca tentatia de a se vinde carne „la negru”.



Evaziunea fiscala in sectorul carnii se mentine undeva la 25-35% si, chiar daca nu mai este o tentatie atat de mare sa se vanda la negru asa cum era cu TVA de 24%, reflexele mai vechi sunt inca inradacinate, a declarat Radu Timis, antreprenorul care controleaza grupul Cris-Tim.
 
„Se simte inca reducerea TVA la alimente la 9%. Nu stiu ce s-ar fi intamplat cu produsele in piata, avand in vedere aceasta marire a pretului materiei prime. TVA a salvat piata si o salveaza in continuare. Daca s-ar reveni la TVA de 24%, ar fi un dezastru pentru ca exista inca evaziune fiscala”, spune Timis.

 
Grupul Cris-Tim este format din mai multe companii: Recunostinta Prod-Com care administreaza fabrica de mezeluri de la Filipestii de Padure, Eco-Ferm care opereaza divizia de productie si procesare a laptelui, Impex Cristim care reprezinta divizia de preparate şi reţeaua de magazine şi Cris-tim2Prodcom.
 
Cristim Prodcom inregistreaza rezultatele distributiei de produse din carne si lapte. In total, grupul controlat de Radu Timis are peste 2.000 de angajati.
 
Pe segmentul de mezeluri grupul are in portofoliu brandurile Cris-Tim si Matache Macelaru, iar pe lactate Radu Timis a dezvoltat brandul Mandruta.
 
Radu Timis spune ca vanzarile producatorului de mezeluri si lactate s-au incadrat in primele sapte luni in bugetul propus, care prevede o crestere de 15% in volum fata de perioada similara a anului trecut. Avansul a continuat si in lunile iulie si august.
Pe de alta parte, cresterea consumului de la nivel international, in special in Asia, a determinat cresterea pretului la carnea de porc in carcasa, care a ajuns chiar si la 7 lei pe kilogram, iar atunci acest lucru are impact asupra businessului, a precizat Radu Timis.
 
La acest lucru s-a adaugat faptul ca procesatorii nu vin cu efective care sa acopere cererea. Cu toate acestea, in lunile iunie, iulie si august, consumul de mezeluri a fost in crestere cu 8% in volum.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Evaziunea fiscala in industria carnii se mentine ridicata, in ciuda scaderii TVA
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Tratamente la albine in luna martie

Intrebare: Buna seara, as dori sa va intreb ce tratamente se fac la albine in luna martie. Multumesc

Raspuns: Multumesc... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Papp Judith spune: Bună ziua, aș avea nevoie de harta solurilor din România pentru un studiu a ecosistemelor din Valea Nirajului și a Târnavei Mici. Mulțumesc! Cu respect, Papp Judith
26-Apr-2017 12:01:37
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Proces natural sau provocat de inlaturare a frunzelor unor plante de cultura ajunse la maturitate, p ...

Muguri care sunt inlaturati ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura