Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evenimentul Zilei: Pepenele fara samburi, obtinut de cercetatorii de la Dabuleni


Pepenii verzi fără seminţe, inventaţi de japonezi prin procedee avansate de genetică, au fost cercetaţi şi de specialiştii români. Investiţiile mari din laboratoare au dat şi roade: miezul pepenelui verde fără seminţe este mai crocant şi mai dulce decât al unuia cu seminţe. Conţinutul în zahăr al pulpei lubeniţelor creşte la 10-11%, iar în vitamina C şi săruri minerale este mai ridicat decât în cazul pepenilor obişnuiţi.
Specialiştii Centrului de Cercetare pentru Cultura plantelor pe Nisipuri de la Dăbuleni au obţinut şi ei trei soiuri de pepeni verzi fără seminţe, adaptaţi condiţiilor aride din această zonă. Botezaţi haios cu numele Boston F1, Aramis F1 şi Stabolite F1, cercetătorii au crescut şi producţia la hectar, ajungând până la 70 de tone.

Cultivarea în masă a pepenilor fără sâmburi presupune existenţa, pe acelaşi teren, în rânduri alternative, atât a plantelor care vor produce pepeni fără seminţe, cât şi a celor dintr-un soi pole nizator obişnuit. Aşa cum spun specialiştii, noile soiuri au apărut odată cu standardele ridicate de localuri, dar şi de clienţii care-şi permit, oarecum, să dea mai mulţi bani pe invenţiile alimentare.

„Pepenele verde fără seminţe este un fruct tot mai solicitat de consumatori. Marile restaurante din lume oferă clienţilor cu pretenţii pepeni fără semin ţe sau diferite salate şi aranjamente cu fructe care conţin şi pulpă de pepene, tăiată sub diferite forme. Hipermarketurile europene deja comercia - lizează pepeni verzi de 2-3 kg, cu sau fără seminţe, dar au preţuri de 2-3 ori mai mari”, spune cercetătorul Vasile Toma.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016