Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evoluţia condiţiilor agrometeorologice în intervalul noiembrie - decembrie 2010


Pe parcursul lunii noiembrie, va predomina o vreme în general normală sub aspect termic în majoritatea regiunilor agricole, iar în nordul şi centrul ţării vor fi posibile valori sub mediile multianuale lunare. Regimul termic mediu diurn al aerului se va situa între 0...9°C, limite apropiate de normalul perioadei, în aproape toată ţara. În depresiunile din nordul şi centrul ţării, în intervalele cele mai reci, vor fi condiţii de producere a brumelor şi îngheţurilor superficiale la sol. Se prognozează cantităţi de precipitaţii în general normale pe majoritatea suprafeţelor agricole, iar în vestul, centrul şi nord-vestul ţării vor fi posibile valori peste normele climatologice lunare.
Luna decembrie se va caracteriza printr-un regim termic al aerului pe ansamblu normal, valorile medii lunare ale aerului fiind cuprinse în general între -3...4°C în cea mai mare parte a zonelor de cultură, exceptând depresiunile din centrul şi nordul ţării, unde temperaturile din aer se pot situa sub mediile multianuale lunare.

Sunt posibile precipitaţii în general normale în aproape toate zonele de cultură, iar în vestul, centrul şi nordul ţării, acestea se pot situa peste normele climatologice.

Nu sunt excluse situaţii cu valori extreme de temperatură sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nivelul umidităţii în sol

La sfârşitul lunii noiembrie, aprovizionarea cu apă a solului pe adâncimea 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Local, în sud-estul teritoriului agricol, se vor semnala în continuare deficite moderate de umiditate în sol.

Starea de vegetaţie a culturilor

În luna noiembrie, la culturile de toamnǎ ritmurile de vegetaţie vor evolua în general normal, îndeosebi în jumătatea sudică a teritoriului agricol, şi uşor mai lent în cea nordică. Totodată, local în zonele depresionare procesele de creştere şi dezvoltare vor putea fi încetinite, înregistrându-se chiar stagnări temporare, în condiţiile scăderii valorilor termice din aer şi sol.

citeste mai mult in revista ferma
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016