Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evoluţia preţului cerealelor în luna ianuarie - creştere de aprox. 20 euro/tonă la grâu panificabil şi scădere la rapiţă


Stocurile mondiale de porumb au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani, potrivit estimărilor revizuite miercuri de Ministerul Agriculturii din SUA (USDA), prognoza fiind modificată în urma secetei din America de Sud şi a inundaţiilor din Australia.

De asemenea, rezervele americane de soia ar putea ajunge la final de august la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii, iar seceta din provinciile chineze va conduce la importuri masive de cereale în această ţară.

Deşi preţurile cerealelor sunt încă sub cele atinse în vara lui 2008, generând proteste masive în ţările sărace în acel an, nivelurile curente nu sunt deloc confortabile.

Evenimentele din Tunisia şi Egipt au fost inflamate de scumpirea produselor alimentare de bază, iar panica a determinat guvernele din Maroc şi Algeria să cumpere cantităţi importante de cereale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



Evoluţia preţului grâului grâului pentru panificaţie, cu livrare în martie 2011, a cunoscut o creştere medie de 20 euro/tonă (NYSE).


La rapiţa cu livrare în luna mai 2011, pe parcursul lunii ianuarie s-a înregistrat scăderea preţului cu aproximativ 30 Euro tonă (NYSE).


Mai jos, evoluţia preţului grâului în intervalul septembrie 2010 - februarie 2011, la Chicago Board of Trade (CBOT), arată că grâul se apropie de o cotaţie de 9$/bushel. Luna februarie este evidenţiată cu galben.



În România, potrivit datelor publicate de MADR, preţul porumbului (FOB Constanţa) a urcat de la 269,3 $/tonă - valoare valabilă pe 26 ianuarie, până la 305,7 $/tonă - valoare înregistrată miercuri, 09 februarie.

Tot miercuri, potrivit aceleiaşi surse, grâul panificabil se vindea cu un preţ mediu de 239,59 euro/tonă (Oltenia) şi 223,34 euro/tonă (Muntenia), iar porumbul se vindea cu 204,81 euro/tonă (Banat) şi 196,47 euro/tonă (Muntenia).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016