Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exporturile cu produse alimentare au crescut cu 54,3% in primele doua luni ale anului, comparativ cu 2013

exporturile-cu-produse-alimentare-au-crescut-cu-543-in-primele-doua-luni-ale-anului-comparativ-cu-2013

Balanta comerciala cu produse agroalimentare a Romaniei a inregistrat, in primele doua luni din 2014, un excedent de 104,2 milioane de euro, comparativ cu un deficit de 169,2 milioane de euro in aceeasi perioada din 2013, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).


Astfel, Romania a exportat, in primele doua luni ale anului 2014, cu 54,3% mai multe produse agroalimentare comparativ cu aceeasi perioada din 2013. Exporturile, in valoare totala de 814,2 milioane de euro, iar importurile au fost de 710 milioane de euro. 

Cele mai mari incasari la export le-au generat porumbul, graul, tigarile si floarea soarelui, acestea reprezentand 63% din totalul veniturilor. Totusi, majoritatea grupelor de produse alimentare cu exceptia carnii de pasare si bovinelor vii au inregistrat cresteri ale volumelor exportate comparativ cu primele doua luni din 2013. 

Costuri mai mari, comparativ cu perioada similara din 2013, au fost inregistrate la tutunul brut (+6,4 milioane de euro, recuperate ca urmare a exportului de tigari), carne de porc (+5,5 milioane de euro), zahar (+5,4 milioane de euro), boabe de soia (+5 milioane de euro) si ciocolata (+4,5 milioane de euro).

„Influenta negativa in balanta a acestor cheltuieli a fost atenuata de scaderea importurilor la porumb (mai putin cu 12 milioane de euro), sroturi de soia (-10,3 milioane de euro), cafea (-5,3 milioane de euro) si extractul de malt (-2 milioane de euro)”, precizeaza MADR, citat de Mediafax.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Uniunea Romana ramane principalul partenert comercial agricol al Romaniei. Valoarea exporturilor catre blocul comunitar a fost de 57,6%, pe cand importurile de produse agroalimentare din UE au reprezentat 82,6% din total. 




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016