Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FAO: Pretul global al alimentelor a crescut in luna martie cu 2.3%, cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni

fao-pretul-global-al-alimentelor-a-crescut-in-luna-martie-cu-23-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultimele-10-luni

Pretul global al alimentelor a crescut in luna martie cu 2.3%, atingand cel mai ridicat nivel din luna mai 2013 pana in prezent, se arata in raportul lunar al FAO, care masoara lunar modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, oleagionase, lactate, carne si zahar.


Predictiile meteorologice nefavorabile, precum si anexarea Crimeei de catre Rusia, eveniment ce a generat incertitudine pe piata cerealelor, in special pe cea a graului, au fost principalii factori care au determinat cresterea brusca a preturilor, informeaza Reuters.

“Tensiunile politice de genul celor la care asistam astazi prezinta riscuri care pot conduce la situatii asemanatoare celor din Razboiul Rece, in care tarile achizitioneaza cereale nu numai pe baza diferentelor de preturi, ci si a aliantelor politice”, este de parere Abdolreza Abbassian, economist senior FAO.

Potrivit raportului FAO, toate categoriile de alimente - cu exceptia lactatelor, care au scazut cu 2.5 puncte procentuale pentru prima data in patru luni – au inregistrat cresteri.

Indicele FAO al preturilor la zahar a avut o medie de 253.9 puncte in luna martie, crescand cu 7.9 puncte pe fondul temerilor fata de disponibilitatea in scadere din Brazilia si Thailanda, respectiv din cauza secetei si a productiei reduse de trestie de zahar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rezumatul publicat de FAO raporteaza, de asemenea, o estimare mai mare pentru productia mondiala de cereale in 2013, care a fost ridicata cu 6 milioane de tone la 2 521 milioane de tone.

Productia mondiala de grau in 2014 se estimeaza a fi la 702 milioane de tone, in scadere cu 2 milioane de tone fata de prima prognoza FAO publicata in martie. Aceasta ar reprezenta o prognoza a productiei cu 2 % mai mica decat recolta record de anul trecut.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016