Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania cere mai multe fonduri pentru sectorul forestier

federatia-proprietarilor-de-paduri-si-pasuni-din-romania-cere-mai-multe-fonduri-pentru-sectorul-forestier

Proprietarii de paduri cer fonduri europene si sprijinirea sectorului forestier prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.


Prin Planul National de Dezvoltare Rurala sunt alocate agriculturii fonduri europene in cuantum de 7,1 miliarde euro, in exercitiul financiar 2014-2020, fata de 8,1 miliarde euro in perioada 2007-2013. La aceasta suma se mai adauga, din pilonul de plati directe  pe suprafata, alte 10,5 miliarde  euro.

Potrivit Federatiei Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania, din bugetul total PNDR, pentru sectorul silvic au fost alocate fonduri de 79 milioane euro pentru pentru impadurirea terenurilor cu destinatie agricola si crearea perdelelor forestiere. Reprezentantii FPPPR au reprosat autoritatilor sprijinul slab acordat sectorului forestier si atrag atentia ca fondurile pentru dezvoltarea rurala nu trebuie sa fie destinate exclusiv agriculturii.  
 
"PNDR este un instrument de dezvoltare rurala, nu numai agricola, iar la nivel european sprijinul pentru domeniul forestier este inclus in PNDR. Sunt foarte multe zone rurale, indeosebi la munte, in care resursele si activitatile forestiere sunt singurele  activitati care sustin spatiul rural  sau au o pondere insemnata in economia locala. Pe axa de impaduriri, nu are justificare economica pentru un proprietar de teren  agricol sa opteze pentru impadurire, atata timp cat subventia pe teren agricol  este intre 160-400 euro/ha,  iar un teren forestier aduce numai costuri.  Tererurile  neproductive agricol  nu vor fi puse in valoare prin folosinta silvica in lipsa unor stimulari adecvate pentru proprietari, aceasta fiind si cauza esecului masurii de impaduriri din exercitiul financiar PNDR anterior", precizeaza reprezentantii federatiei, intr-un comunicat. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acestia cer defalcarea cu destinatie clara a unei sume pentru constructia de drumuri forestiere, din suma totala de 400 milioane euro pentru accesibilizarea  fermelor. De asemenea, acestia cer alocarea catre sectorul forestier a unor sume din masurile destinate in prezent platilor pe agromediu (30% din PNDR, adica peste 2 miliarde euro), astfel incat aceste fonduri sa nu mai mearga doar catre pasuni si fanete, ci si catre proprietarii de paduri. 
 
Totodata, FPPPR atrage atentia ca slaba finantare a sectorului forestier va duce la exploatarea intensiva a padurilor, la amplificarea fenomenului taierilor ilegale, precum si la instrainarea masiva a terenurilor forestiere. Pana in prezent, fondurile de investitii au cumparat deja 400.000 hectare de paduri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016