Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de iepuri construita prin SAPARD, "pe butuci" din cauza crizei


Recesiunea economica a pus 'pe butuci' o ferma de iepuri din localitatea covasneana Malnas, infiintata de un harghitean in urma cu doi ani prin Programul SAPARD. Potrivit AGERPRES, Szafta Andras isi propusese sa devina unul dintre cei mai mari 'jucatori' de pe piata interna de profil, insa a fost nevoit sa isi reduca semnificativ numarul de animale, deoarece nu are conditii pentru a le abatoriza in vederea comercializarii.
El isi populase ferma cu 528 de iepuroaice gestante iar, potrivit calculelor initiale, fiecare iepuroaica ar fi trebuit sa ii aduca periodic pe lume cate 8-9 pui, in total 5.000 de capete. Acum mai are doar 400 de iepuri care sunt tinuti la distanta unii de altii pentru a nu se inmulti, deoarece cresterea natalitatii ar insemna o cheltuiala inutila in plus.

'Atat timp cat am avut bani legislatia nu mi-a cerut sa fac un abator faiantat, cu inox, iar acum cand cerintele sanitar-veterinare sunt foarte exigente nu mai am bani din cauza crizei. Pana voi gasi bani pentru abator iepurii vor sta ca la pensiune', a declarat pentru AGERPRES Szafta Andras. Pentru construirea acestei ferme, harghiteanul a obtinut in urma cu doi ani aproximativ 1,8 milioane de lei prin Programul SAPARD.

Teoretic, cresterea iepurilor de carne este o afacere foarte profitabila, deoarece aceste animale se inmultesc repede, nu sunt pretentioase si pot fi valorificate in cicluri de trei luni. In plus, concurenta in acest domeniu este foarte mica in Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


'Carnea de iepure adusa din Ungaria se vinde in supermarketurile din Romania cu 30 de lei, eu as fi putut sa o vand cu 20-25 de lei daca imi mergea afacerea', a declarat Szafta Andras. Carnea de iepure, asemanatoare din punct de vedere organoleptic cu cea de pasare, prezinta marele avantaj ca este saraca in grasimi si aproape lipsita de colesterol, prin urmare este recomandata persoanelor care tin dieta si celor care sufera de diverse boli, cum ar fi cele de inima.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016