Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectati de arsita de peste vara ar putea fi despagubiti. Ce trebuie sa faca in acest sens ?

fermierii-afectati-de-arsita-de-peste-vara-ar-putea-fi-despagubiti-ce-trebuie-sa-faca-in-acest-sens-

Cei mai afectati de canicula sunt producatorii de porumb, estimandu-se ca arsita a distrus aproape jumatate din suprafetele cultivate.


Un fenomen meteo extrem care le-a dat mari batai de cap fermierilor este canicula, care a parjolit sute de hectare de culturi agricole, producand pagube insemnate.
 
Spre dosebire de seceta, ale carei urmari pot fi prevenite prin irigatii, arsita este un fenomen impotriva caruia nu se poate fece nimic, iar din aceasta cauza este incadrat in categoria calamitatilor naturale.
 
Intrucat exista o ordonanta prin care fermierii afectati de calamitati naturale primesc despagubiri, autoritatile au dat de inteles ca si producatorii ale caror culturi au fost parjolite de arsita ar putea beneficia de aceste despagubiri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anuntul vine din partea Directiei Agricole, care ii sfatuieste pe fermieri sa se adreseze imediat autoritatilor locale pentru evaluarea pagubelor produse.
 
„Ne adresam fermierilor ale caror culturi agricole au avut de suferit ca urmare a arşiţei sa se adreseze administratiei publice locale din Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT-ul) in care este situata exploatatia agricola si sa solicite evaluarea eventualelor pagube de catre comisia locala pentru situatii de urgenta, documente care ulterior vor fi necesare ca si justificari privind unele masuri de sprijin acordate de catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura sau pentru alte forme de compensare”, se arata intr-un comunicat al institutiei.
 
Pentru exploatatiile care platesc impozit pe norme de venit in baza Ordinelor nr. 2204/2015 şi nr. 1863/2016 privind aprobarea procedurii de reducere a normei de venit in cazul activitatilor agricole, fermierul va solicita evaluarea pagubelor tot printr-o cerere depusa la sediul administratiei locale la care este arondat.  In acest caz insa evaluarea pagubelor se va face de catre o comisie judeteana numita in baza Ordinului Prefectului Judetului de care apartin fermierii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016