Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectaţi de criză, sprijiniţi în 2011 - noi subvenţii pentru fermieri aprobate de Comisia Europeană


Ajutorul de stat de cel mult 15.000 de euro pentru fiecare fermier român care întâmpină dificultăţi din cauza crizei economice se va acorda, conform prevederilor comunitare, până la finalul anului 2011, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Comisia Europeana a aprobat joi o schemă financiară prin care România poate sprijini financiar din bugetul naţional pe toţi fermierii afectaţi de criză, în prezent MADR aşteptând finalizarea procedurii instituţionale comunitare pentru primirea Deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor temporar, având alocate resurse financiare pentru punerea în aplicare a acesteia.

În 2010, mai multe state membre UE, printre care şi România, au solicitat Comisiei Europene prelungirea aplicării Cadrului comunitar temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextul actualei crize financiare şi economice (Cadrul temporar), argumentând că efectele acestei crize se resimt şi în 2011 în multe sectoare economice, printre care şi în agricultură.

Prezenta schemă a fost notificată de România în decembrie 2010, aceasta adresându-se, conform pct. 2.2. din Cadrul temporar, fermierilor din domeniul producţiei primare de produse agricole şi reprezentând o subvenţie directă, per hectar şi unitate vită mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Autorităţile române au demonstrat prin această notificare că fermierii români din toate sectoarele agricole se confruntă cu o lipsă acută de capital (în condiţiile creşterii constante de preţuri la inputuri), exploataţiile cele mai afectate fiind cele care au investit şi aplică tehnologii agrotehnice mecanizate în scopul obţinerii de produse agricole primare destinate comercializării. Acestea se regăsesc atât în sectorul vegetal, horticol cât şi zootehnic”, se arată în comunicatul MADR.

Comisia Europeană a autorizat miercuri o schemă de ajutoare de stat având un buget de 1,3 miliarde lei (aproximativ 304 milioane euro), al cărei obiectiv este sprijinirea fermierilor din România care întâmpină dificultăţi din cauza crizei economice.

Ajutoarele se vor acorda sub forma unor subvenţii directe pentru toţi fermierii din toate sub-sectoarele producţiei agricole primare, cu condiţia ca aceştia să nu fi fost deja în dificultate la 1 iulie 2008 (cu alte cuvinte înainte de începerea crizei).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016