Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii ameriani, incantati de noile rase de vaci de tip ponei


Desi s-ar parea ca sunt o descoperire recenta, istoria vacilor de dimensiuni reduse are mai bine de patru secole vechime. Pe la 1600, fermierii britanici au inceput sa incruciseze rase si material genetic pentru a gasi o solutie la suprafetele reduse pe care le aveau la dispozitie pentru a-si hrani animalele, scrie hotnews.ro.

Asa au aparut exemplarele de “mini-vaci”, dintre care cele mai cunoscute sunt acum cele din rasa Dexter. Circa 1.400 de fermieri britanici cresc astfel de animale care au inaltimi de circa 96-111 cm.

In Statele Unite – unde fiecare om consum circa 30 de kg de vita pe an – exista deja circa 20 de mii de mini-vaci, iar cresterea lor devine tot mai populara, relateaza The Guardian.

Profesorul Richard Gradwohl este “responsabil” pentru cele 18 noi rase de mini-vaci pe care le are la ferma sa din Seattle, printre care si “Panda”, o vacuta de doar 107 cm inaltime. In “colectia” sa, vacile micromini au mai putin de 96.5 cm, iar cele mai scunde de 92 cm sunt cunoscute sub numele de “vacute cupa de ceai”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Mai nimeni nu l-a luat in serios pe Gradwohl pe cand a inceput sa isi faca cunoscute animalele. Insa el a fost nevoit sa apeleze la aceasta solutie in conditiile in care, din cauza taxelor tot mai mari, a trebuit sa isi reduca suprafata de teren arabil. Gradwohl a constatat ca, pe o suprafata de cinci acri, e mai rentabil sa cresti 10 mini-vaci, decat doua vaci de dimensiuni mari. Iar asta insemna ca putea obtine de pana de la trei ori mai multa carne desi hrana (iarba) folosita era de trei ori mai putina.

“Aceste animale sunt extrem de potrivite pentru nevoile mele”, spune Gradwohl. In plus, cantitatea de metan emisa de o vaca de dimensiuni normale este egala cu cea provenind de la zece vacute mini. Nu in ultimul rand, carnea animalelor de dimensiuni mai mici este mai gustoasa, cu o aroma naturala mult mai pronuntata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016