Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii beneficiaza in continuare de apa gratuit pentru irigatii

fermierii-beneficiaza-in-continuare-de-apa-gratuit-pentru-irigatii

In anul 2018 se vor aloca 26,5 milioane de euro pentru refacerea si reconstructia sistemului national de irigatii din miliardul de euro prevazut in buget pana la finele lui 2020.


Fermierii vor primi gratuit si anul acesta apa pentru irigat, dupa cum a anuntat, ministrul Agriculturii, Petre Daea, adaugand ca apa a fost introdusa deja pe canale cu o luna mai devreme decat anul trecut, iar pana in prezent au fost irigate 26.000 de hectare.
 
„In prezent avem programul de sustinere gratuita sau de pompare fara sa plateasca ceva fermierul, cu alte cuvinte ducem apa gratuit la statiile de punere sub presiune. Este pentru prima data in Romania cand a trebuit sa dam apa pe data 14 aprilie. S-a intamplat la Sistemul Nicoresti-Tecuci, pentru ca nu puteam sa plantam din cauza lipsei de umiditate. Acum avem puse in functiune toate statiile unde fermierii au solicitat apa, iar pana la aceasta data sunt peste o mie de kilometri de canal plin cu apa si se iriga. Avem irigate pana acum 26.000 de hectare. Anul trecut am inceput pe 15 mai sa introducem apa pe canale, iar anul acesta pe 14 aprilie, pentru ca fenomenele climatice din acest an au fost cu totul si cu totul diferite fata de alti ani şi vor fi diferite in continuare” a precizat Daea.
 
Pe de alta parte, ministrul a spus ca in anumite zone a trebuit scoasa apa in exces de pe culturile agricole iar ANIF a lucrat cu 380 de agregate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Unele lucreaza şi acum pentru eliminarea apei in exces de pe culturile agricole. Paradoxal, astazi, in Romania, se lucreaza şi cu pompe la irigat si cu agregate de pompare la desecari. In camp, in general in partea de sud a tarii, sunt si acum balti in anumite locuri, iar la cativa pasi, plantele sufera din cauza apei. Pentru noi nu a fost iarna, s-a lucrat efectiv in statiile de irigare, in ateliere pentru a face agregate si a construi mecanisme. Am stat si in camp ca sa curatam canalele prin dragare”, a adaugat şeful de la Agricultura.
 
In anul 2016, suprafata contractata la irigat a fost de 346.000 de hectare, dupa numai un an a depasit 825.000 hectare, iar impreuna cu suprafetele pentru irigare sezoniera se va ajunge la un milion de hectare.
 
Ministrul a adaugat ca in paralel se concretizeaza si partea de investitii in sistemele secundare de irigatii, anuntand ca pe masura 4.3 din PNDR 2014 -2020 este disponibila o suma de 435 de milioane de euro de la Uniunea Europeana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016