Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii care angajeaza tineri ar putea beneficia de un nou sprijin financiar

fermierii-care-angajeaza-tineri-ar-putea-beneficia-de-un-nou-sprijin-financiar

Este vorba de un proiect legislativ pe care MADR l-a lansat recent in dezbatere publica.


Fermierii care angajeaza cel putin doi tineri vor beneficia de un sprijin financiar lunar, in cadrul unui program cu o valoare de 30 de milioane de lei, conform unui proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii.
 
Angajatorii vor primi, pentru fiecare persoana angajata, 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate in domeniul agricol, acvacultura si/sau industrie alimentara, 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare sau 500 lei pentru persoanele fara studii.
 
Proiectul de hotarare de Guvern priveste aprobarea normelor de aplicare a legii 336/2018 pentru stimularea angajarii tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara, intrata in vigoare la inceputul acestui an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul va contribui la cresterea fortei de munca in agricultura, acvacultura si industria alimentara cu aproximativ 3.000 persoane, pentru anul 2019.
 
Forta de munca ocupata in agricultura este de 1,6 milioane de persoane, ocupand locul al doilea dupa Polonia. 85% din totalul fortei de munca din agricultura este nesalariata, lucrand pe propriile exploatatii agricole de subzistenta.
 
Pentru a beneficia de prevederile legii, angajatorii fermieri au obligatia de a incheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de munca cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata sau determinata, dar nu mai putin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, tanarul beneficiar al Programului care a fost angajat in conditiile prezentei legi beneficiaza de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de munca incheiat in cadrul programului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016