Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Fermierii francezii învaţă de la supravieţuitorii români



Zeci de studenţi francezi se vor pregăti, de anul viitor, în fermele din zona Turda. Tinerii studiază în cadrul unei reţele şcolare private alternative din Franţa, Maison Familiale Rurale (Case Familiale Rurale), care funcţionează sub egida Ministerului Agriculturii din această ţară, scrie Romania Libera. Studenţii vor face stagii de practică în ferme ecologice de pe Valea Arieşului ori de pe Valea Mureşului, din zone precum Moldoveneşti ori Ciumbrud. Tinerii vor fi aduşi în România în urma unei cooperări intermediate de Centrul Cultural Francez din Cluj cu organizaţii care promovează agricultura ecologică.
„Tinerii din Franţa vor să vină în România, mai precis în Transilvania, pentru a cunoaşte amănunte ale administrării şi muncii în ferme de mici dimensiuni. Acest tip de ferme a devenit foarte rar în Franţa, dar şi în alte ţări din Occident, pentru că Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene a încurajat formarea exploataţiilor agricole de mari dimensiuni. Însă şi micile ferme au demonstrat, mai ales în ultimii ani, că pot deveni unităţi economice viabile, dacă îşi găsesc nişele potrivite, cum ar fi producţia de alimente ecologice, ori sunt axate pe agricultura organică. Şi asta, pentru că există un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor pentru alimente sănătoase, preparate din ingrediente naturale
după reţete tradiţionale. Din acest interes s-a născut, de exemplu, şi Mişcarea Slow Food, care câştigă tot mai mulţi aderenţi pe plan mondial", spune Marta Pozsony, preşedintele unei organizaţii care promovează agricultura ecologică şi care va participa la acest proiect. În Transilvania au apărut în ultimii ani zeci de ferme mici axate pe producţia alimentelor ecologice.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Fermierii francezii învaţă de la supravieţuitorii români
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Cumparatori de lapte

Intrebare: ce modificari au fost aduse anexei 1 “conditii de aprobare a cumparatorilor de lapte de vaca” privind stabilirea Conditiilor de aprobare a cumparatorilor de lapte de vaca si a formularului de cerere pentru aprobarea si inscrierea acestora in Registrul cumparatorilor.

Raspuns: Modificarile aduse sunt urmatoarele: Operatorul economic care solicita aprobarea si inscrierea in Re... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Top 5 afaceri agricole de succes in 2016
Newsletterul Top 5 Afaceri Agricole de Succes in 2016

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 5 afaceri agricole de succes in 2016".



Forum
Tudor Ion spune: Buna ziua, am si eu o intrebare. Din o suptafata totala lucrata de 110 ha se poate obtine sprijin cuplat pentru 60 ha de LUCERNA ? VA MULTUMESC.
28-Sep-2016 19:30:53
Raspunde la intrebare
Maria spune: Nimeni nu mai știe nimic de agromediu?
28-Sep-2016 18:01:52
Raspunde la intrebare
fermier spune: Am avut transfer de exploatatie inca nu am luat nici un leu , a luat cineva bani care a avut tarnsfer de exploatatie? am sunat la incompetenti de la apia si au zis ca trebuia sa intre dar mai este...
28-Sep-2016 10:04:39
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

(Despre frunze) cu codita. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Top 5 afaceri agricole de succes in 2016
Top 5 Afaceri Agricole de Succes in 2016

Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 5 afaceri agricole de succes in 2016" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura