Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Fermierii francezii învaţă de la supravieţuitorii români



Zeci de studenţi francezi se vor pregăti, de anul viitor, în fermele din zona Turda. Tinerii studiază în cadrul unei reţele şcolare private alternative din Franţa, Maison Familiale Rurale (Case Familiale Rurale), care funcţionează sub egida Ministerului Agriculturii din această ţară, scrie Romania Libera. Studenţii vor face stagii de practică în ferme ecologice de pe Valea Arieşului ori de pe Valea Mureşului, din zone precum Moldoveneşti ori Ciumbrud. Tinerii vor fi aduşi în România în urma unei cooperări intermediate de Centrul Cultural Francez din Cluj cu organizaţii care promovează agricultura ecologică.
„Tinerii din Franţa vor să vină în România, mai precis în Transilvania, pentru a cunoaşte amănunte ale administrării şi muncii în ferme de mici dimensiuni. Acest tip de ferme a devenit foarte rar în Franţa, dar şi în alte ţări din Occident, pentru că Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene a încurajat formarea exploataţiilor agricole de mari dimensiuni. Însă şi micile ferme au demonstrat, mai ales în ultimii ani, că pot deveni unităţi economice viabile, dacă îşi găsesc nişele potrivite, cum ar fi producţia de alimente ecologice, ori sunt axate pe agricultura organică. Şi asta, pentru că există un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor pentru alimente sănătoase, preparate din ingrediente naturale
după reţete tradiţionale. Din acest interes s-a născut, de exemplu, şi Mişcarea Slow Food, care câştigă tot mai mulţi aderenţi pe plan mondial", spune Marta Pozsony, preşedintele unei organizaţii care promovează agricultura ecologică şi care va participa la acest proiect. În Transilvania au apărut în ultimii ani zeci de ferme mici axate pe producţia alimentelor ecologice.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Fermierii francezii învaţă de la supravieţuitorii români
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Graul in faza primului internod

Intrebare: Ce erbicide s-ar preta la grau, in faza primului interned – frunza standard?

Raspuns: Primul internod - frunza standar - Combatere boli: Tramine 30 WP: fainare (tratament 1); doza 0,5... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
SITI AMINAH spune: Salut, numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să sugerăm că toți cei de aici ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori falși de împrumuturi pe...
24 Mai 2017 02:21:14
Raspunde la intrebare
SITI AMINAH spune: Salut, numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să sugerăm că toți cei de aici ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori falși de împrumuturi pe...
23 Mai 2017 22:59:08
Raspunde la intrebare
Harry Carlos loans spune: Bună ziua, sunt doctorul Harry Carlos, creditor privat de împrumut, dau împrumut celor care au nevoie de împrumut și Cei care doresc să înceapă o afacere nouă. Dau împrumuturi personale,...
23 Mai 2017 15:31:13
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...

Viermi rotunzi (ca si limbricul sau trichinela), de 0,5—2 mm lungime si incolori. Daunatori ai pl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura