Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii ţin de grâu în aşteptarea creşterii preţului grâului


Preţul grâului vândut direct din câmp de micii pro ducători a ajuns la circa 500 lei/tona (120 de euro), dar fermierii care nu sunt presaţi de lipsa spaţiilor de depozitare preferă să mai ţină de producţia de anul acesta pentru a primi cu până la 30% mai mult în următoarea perioadă.
"Am 12 tone de grâu pe care iniţial am vrut să le vând direct de pe tarla cu 550 lei/tona, dar nu este cerere. Oamenii aduc acum făina din Ungaria, pentru că ocolesc taxele şi pentru că acolo au mori bune. L-am depozitat şi aştept să văd dacă mai creşte preţul. Anul trecut l-am vândut cu 600 lei/tona (142 de euro)", spune Gavrilă Cuc, care produce grâu pe circa 3 hectare în judeţul Cluj.

În Mehedinţi, fermierii cer acelaşi preţ pe grâul din noua recoltă, dar în Buzău nivelul este mai scăzut. "Vând 250 de tone de grâu direct din câmp, preţ negociabil", arată un anunţ postat de un agricultor din Buzău. Contactat telefonic, buzoianul cere 400 lei/tonă (95 de euro), dar recunoaşte că produsul său nu este 100% panificabil.

La începutul anu lui, grâul se vindea cu circa 100 euro/tonă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru următoarea perioadă marile companii agricole estimează o creştere de 25%-30% a pre ţului grâului, nivel dictat de Europa. "Calitatea grâului european este slabă din cauza ploilor masive care au determinat încolţirea acestuia. La bursa de la Paris, preţul a ajuns la 170 euro/tona. Acesta este şi preţul pe care îl primesc astăzi pentru noua recoltă pentru grâul panificabil. Cel furajer ajunge la 125 euro/tona", declară Culiţă Tărâţă, proprietarul TCE 3 Brazi, care produce grâu pe circa 20.000 de hectare din cele 60.000 de hectare de teren pe care le administrează în Insula Mare a Brăilei.

Citeşte mai mult în Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016