Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii vor putea primi gratuit purcei din rasele Mangalita si Bazna

fermierii-vor-putea-primi-gratuit-purcei-din-rasele-mangalita-si-bazna

MADR pregateste un program de stimulare a cresterii porcilor prin care sa le ofere gratuit fermierilor purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, pe care acestia au obligatia sa ii creasca si apoi sa ii vanda catre consumatori sau catre unitatile de procesare.


Petre Daea a spus ca acest program este in pregatire si presupune totodata subvenrii pentru crescatorii de porci.
 
„Va continua si programul de crestere a porcilor, pentru a spori efectivele de animale, iar pentru aceasta zona suntem deja cu un proiect de act normativ in faza de avizare la ministerele de linie privind porcul de rasa indigena. Sunt cele doua rase, Mangalita si Bazna, care au fost abandonate in ultima perioada de timp, dar din fericire cativa oameni in tara aceasta, care au avut dragoste fata de acest animal, fata de aceste rase, le-au pastrat. Avem deja un efectiv redus, dar pe care il sustinem in asa fel incat efectivul sa creasca si apoi sa distribuim carnea de porc bazna si de porc mangalita. Este un program care va suscita interes”,a spus Daea.
 
Intrebat ce va presupune concret programul, ministrul Agriculturii a raspuns ca va insemna atat subventii, cat si oferirea gratuita de purcei pentru fermierii care doresc sa ii creasca pentru vanzare sau procesare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Va fi subventie pentru crescatori, se vor da purcei gratuit la cei care doresc sa creasca porci si acesti porci care vor fi crescuti in gospodariile populatiei, intr-o ratie furajera pe care o stiu cei care au crescut dintotdeauna aceste rase. Ei primesc gratuit, avand apoi obligativitatea ca jumatatea din efectivul pe care noi il dam ca si efectiv pentru crestere sa fie preluat apoi de procesatori la preturi stabilite in momentul in care se distribuie acesti purcei” a mai spus ministrul.
 
El a adaugat ca actul normativ care reglementeaza acest nou program de sustinere a productiei de carne de porc romaneasca este in avizare
 
„Actul normativ este in avizare la celelalte ministere. Se vor inscrie in program atat cei care doresc sa creasca purcei si cei care doresc sa ingrase purcei, respectiv cum de altminteri si cei care vor procesa. Intr-un cuvant, exista un lant al producerii carnii de porc din aceste doua rase, bine pus la punct si pe care il dezvoltam cu scopul triplu, anume cel de a dezvolta si pastra rasa respectiva, de a valorifica cerealele din gospodariile populatiei si evident de a acorda consumatorului produse foarte bune” a explicat Petre Daea.
 
Potrivit acestuia, purceii din cele doua rase romanesti vor fi oferiti gratuit in gospodaria populatiei, iar aceştia vor fi crescuti, ingrasati pana la minimum 130 de kilograme, apoi vanduti catre procesatori.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016