Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de 17,2 milioane de euro pentru programul de distribuire a laptelui si fructelor in scoli

finantare-de-172-milioane-de-euro-pentru-programul-de-distribuire-a-laptelui-si-fructelor-in-scoli

MADR precizeaza ca pana la 15% din aceste fonduri pot fi alocate pentru implementarea diferitelor masuri educative de insoţire, precum vizite la ferme, la targuri şi expoziţii agricole, organizarea de concursuri tematice, ateliere de gatit şi de degustare.


Incepand cu anul scolar 2017-2018, actualele programe de incurajare a consumului de fructe şi de distribuire a laptelui in scoli vor fi unificate intr-un singur program cu finantare europeana, denumit generic „Programul pentru scoli”.
 
Conceput in jurul obiectivelor de sanatate si educatie – deprinderea de obiceiuri alimentare sanatoase bazate pe consumul de fructe, legume, lapte si produse lactate – „Programul pentru scoli” este un program cu precadere educativ.
 
Menit sa-i familiarizeze pe copii cu un stil de viata sanatos si sa-i apropie de mediul rural ca sursa a produselor pe care le consuma, „Programul pentru şcoli” are la baza doua componente: distributia propriu-zisa a produselor si masurile educative care o insotesc, apreciindu-se ca simpla distributie nu poate asigura indeplinirea obiectivelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Beneficiind de finantare europeana din Fondul European de Garantare Agricola al Politicii Agricole Comune, „Programul pentru scoli” incurajeaza, de asemenea, achizitiile locale sau regionale, lantul scurt de aprovizionare, avand la dispozitie fonduri europene in valoare de 6.866.848 euro pentru schema de fructe si legume şi 10.399.594 euro pentru schema de lapte si produse lactate.
 
Pana la 15% din aceste fonduri pot fi alocate pentru implementarea diferitelor masuri educative de insotire, precum vizite la ferme, la targuri si expoziţii agricole, organizarea de concursuri tematice, ateliere de gatit si de degustare etc.
 
Pentru o implementare eficienta, „Programul pentru şcoli” necesita implicarea activa a tuturor factorilor la nivelul comunitatilor, de la reprezentantii administratiei publice locale – consilii judetene, directiile judetene de sanatate publica, inspectoratele scolare – pana la producatorii locali interesati de furnizarea produselor.
 
Programul se adreseaza prescolarilor din gradinitele de stat si particulare cu program normal de 4 ore si elevilor din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular.
 
Urmeaza ca pana la sfarsitul anului 2016 si pana in luna iunie 2017, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa promoveze actul de baza si normele de implementare aferente pentru a incepe derularea programului in timp util.
 
Conform legislatiei europene, autoritatile responsabile din domeniul sanatatii si nutritiei din statele membre se implica in elaborarea listei produselor care se vor furniza atat cu titlu de distributie regulata, cat si cu ocazia masurilor educative (sesiuni de degustari – la ferma sau in scoala).
 
Astfel, pentru distributia regulata, Ministerul Sanatatii recomanda fructe şi legume autohtone de sezon in stare proaspata care sa fie distribuite cat mai aproape de recoltare, cu o perioada de pastrare medie si lunga, astfel incat la momentul distribuirii sa corespunda calitativ consumului: mere, pere, struguri, prune, piersici sau nectarine; morcovi, ardei graşi, castraveti.
 
In privinta laptelui si produselor lactate distribuite regulat, recomandarea Ministerului Sanatatii consta intr-o portie de 200 ml de lapte tratat termic, UHT sau pasteurizat sau produse lactate fermentate (iaurt, lapte acru, lapte covasit, sana si alte sortimente de lapte fermentate sau acrite) fara adaos de zahar sau alti indulcitori, de fructe sau de cacao.
 
La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanataţii a agreat degustarea ocazionala a mierii intr-o cantitate de 1-3 grame per kilogram/corp, in cadrul masurilor educative.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016