Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FNPAR îi cere ministrului agriculturii protejarea producătorilor români de carne de porc față de importurile din Germania


Federația Națională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) îi cere ministrului agriculturii Valeriu Tabără să propună în Guvern măsuri de protejare a producătorilor de carne de porc din România față de prețurile de dumping practicate de producătorii germani de carne de porc, după depistarea prezenței dioxinei la mai multe ferme din această țară.
„Cerem ministrului agriculturii fie interzicerea intrărilor de carne de porc din Germania, fie sesizarea organismelor competente ale Comisiei Europene privind dumpingul practicat de Germania în piața cărnii de porc », declară directorul executiv al FNPAR, Daniel Botănoiu.

Pe fondul comunicărilor referitoare la prezența dioxinei în carnea de porc produsă la un număr important de ferme din Germania, mai multe țări importatoare de carne de porc au anunțat că nu vor mai importa carne de porc din Germania.

«Ca urmare, fermieri germani au scăzut foarte mult prețul pentru a menține interesul cumpărătorilor și în prezent practică o adevarată politică de dumping pe piața cărnii de porc și iși orientează vânzările către țări care nu au interzis intrările carne de porc din această țară », declară președintele Patronatului Român al Cărnii de Porc din România Gheorghe Caruz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ieftinirea cărnii de porc în Germania, țară care a ocupat, în 2010, locul 2 în topul mondial al producătorilor de carne de porc, se reflecta direct în dereglări atât în piața europeană cât și în piața de carne de porc din România. În perioada 1 ianuarie- 31 octombrie 2010 Germania deținea o cotă de piața de 32,2% din totalul intrărilor de carne de porc din comerțul intracomunitar. La prețurile practicate acum, fermierii din Germania concurează neloial toți producătorii de carne de porc și aceștia sunt nevoiți să-și vândă porcii cu mult sub costurile de producție și să intre în faliment.

FNPAR, cea mai mare organizație patronală din agricultură, a fost înființată în anul 2007, iar membrii săi reprezintă 67% din sectorul agricol din România. Federația are reprezentativitate la nivel european fiind afiliată la Copa Cogeca cea mai mare organzatie a producatorilor si cooperativelor agricole europene.

RECOLTA a prezentat încă de marţi un semnal de alarmă în privinţa căderii preţului cărnii de po
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016