Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Folosirea pesticidelor va fi restrictionata de la 1 decembrie

folosirea-pesticidelor-va-fi-restrictionata-de-la-1-decembrie

Comisia Europeana anunta intr-un comunicat de presa, ca va restrictiona, incepand cu 1 decembrie 2013, folosirea pesticidelor care s-au dovedit a fi nocive pentru populatiile de albine din Europa. Este vorba de trei pesticide, neonicotinoide, si anume clotianidin, imidacloprid si tiametoxam.


Decizia de restrictie, va fi revizuita in cel mul doi ani de la intrarea in vigoare, si se refera la pesticidele folosite pentru culturile care atrag albinele si polenizatorii.
„Luna trecuta am promis ca, in functie de numarul de riscuri identificate in avizul stiintific al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara, voi face tot posibilul pentru a garanta protectia populatiei de albine din Europa. Actul adoptat astazi, concretizaeaza aceasta promisiune si marcheaza o noua etapa importanta in directia asigurarii unui viitor mai sanatos al albinelor noastre, care au doua roluri majore: acela de a produce miere, dar si cel de a asigura, in primul rand polenizarea. Aproximativ 80% din polenizare are loc multumita activitatii albinelor, iar acest proces e natural si gratuit”, a sustinut comisarul pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg.

Adoptarea acestei masuri intra in strategia globala a Comisiei Europene de a trata declinul populatiei de albine din Europa. Strategia Comisiei privind sanatatea albinelor, publicata in 2010, a punctat mai multe actiuni, dintre care amintim desemnarea unui laborator de referinta al UE pentru sanatatea albinelor, o cofinantare sporita din partea UE pentru programele apicole nationale si programe de cercetare ale UE ( BeeDoc si STEP, prin care se analizeaza cauzele care au dus la scaderea populatiilor de albine din Europa).

In comunicatul de presa, UE mentioneaza ca statele membre trebuie sa se conformeze deciziei pana la 30 septembrie 2013, iar stocurile existente pot fi utilizate pana la 30 noiembrie cel tarziu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016