Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondul European de Investitii aloca peste 150 de milioane de euro finantare pentru fermierii romani

fondul-european-de-investitii-aloca-peste-150-de-milioane-de-euro-finantare-pentru-fermierii-romani

Institutia financiara europeana a selectat patru banci romanesti in cadrul primului acord de finantare in domeniul agricol din Romania, pentru a oferi noi finantari fermierilor din intreaga tara.


Cele patru banci din Romania - Banca Comerciala Romana, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank vor acorda finantari in valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri si intreprinzatori din mediul rural.
 
FEI si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au semnat anul trecut acordul de finantare pentru sustinerea fermierilor locali din Romania, iar aceste patru banci sunt primele care vor oferi finantare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul National de Dezvoltare Rurala si este finantat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.
 
In conformitate cu obiectivele politicii agricole ale Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene – DG AGRI si ale Guvernului Romaniei, acordul va sprijini cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploatatiilor agricole precum si cofinantarea proiectelor selectate pentru grant in cadrul PNDR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referitor la semnarea acordurilor operationale, Secretarul General al FEI, Maria Leander, a declarat: „Suntem incantati sa alegem primele patru banci care sa acorde finantare de peste 155 de milioane de euro in cadrul primului acord in domeniul agricol sprijinit de UE in Romania. Suntem convinsi ca impreuna cu aceste banci vom putea crea mai multe oportunitati pentru fermierii romani, in special pentru fermele mici, pentru a-si extinde productia si pentru a spori competitivitatea sectorului in Romania ”.
 
Reprezentantul Guvernului Romaniei, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Petre Daea, a declarat ca „dupa semnarea primului Acord de Finantare cu FEI pentru sprijinirea fermierilor si a antreprenorilor din zona rurala, ma bucur sa vad ca aceasta initiativa prinde contur, fiind pusa in practica prin semnarea acordurilor cu bancile care vor acorda credite finantate din PNDR. Instrumentul financiar se va adresa inclusiv unor categorii de beneficiari cu un risc mai ridicat de creditare, cum ar fi fermele mici sau tinerii fermieri iar costurile de finantare vor fi reduse. Avand patru intermediari financiari selectati, beneficiarii nostri pot acum sa acceseze imprumuturi in conditii mai favorabile, care tin cont de nevoile de finantare specifice acestui sector de activitate. Felicit reprezentantii FEI si intermediarii financiari care au participat in procesul de selectie si ii incurajez pe fermierii din Romania sa profite de acest instrument dedicat lor.”
 
Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, a declarat ca „instrumentele financiare si accesul la creditare pentru fermieri reprezinta pentru mine prioritati-cheie in calitatea mea de Comisar european pentru agricultura. Accesul la creditare este esential pentru agricultori sa-si modernizeze si sa-si dezvolte afacerile in domeniul agricol. Investind pentru a-si face fermele mai competitive si mai eficiente, fermierii nostri isi pot imbunatati perspectivele de afaceri precum si reduce impactul referitor la schimbarile climatice. Felicit FEI pentru aceasta initiativa si astept cu nerabdare sa vad modul in care fermierii romani si intreprinzatorii din mediul rural profita din plin de aceasta finantare”.
 
Fondul European de Investitii face parte din grupul Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa principala este de a sprijini microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii din Europa, ajutandu-le sa acceseze finantarea.
 
FEI creeaza si dezvolta capital de risc si de crestere, garantii si instrumente de microfinantare care vizeaza in mod specific acest segment de piata. In acest rol, FEI promoveaza obiectivele UE in sprijinul inovarii, cercetarii si dezvoltarii, antreprenoriatului, cresterii economice si ocuparii fortei de munca.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016