Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene 2014: Luna viitoare vom avea primul draft al PNDR 2014 - 2020

fonduri-europene-2014-luna-viitoare-vom-avea-primul-draft-al-pndr-2014-2020

Potrivit datelor facute publice de Ministerul Agriculturii, in vederea elaborarii documentelor programatice pentru perioada 2014-2020, institutia beneficiaza de consultanta tehnica asigurata de un consortiu alcatuit din mai multe institute, ONG-uri si societati.


Consortiul a fost selectat in urma unei proceduri de achizitie publica pentru implementarea proiectului “Asistenta tehnica pentru pregatirea perioadei de programare in domeniul dezvoltarii rurale 2014-2020” si este format din SC GBI Consulting, Mehlmauer-Larcher&Kastner OG, in asociere cu: Institutul Federal pentru Economie Agrara (AWI) din Austria, S.C. Getbusiness international S.R.L., Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului ICPA Bucuresti, KPMG Romania S.R.L., Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR si Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Primul draft al viitorului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) va fi prezentat in luna octombrie a acestui an, dupa cum a precizat Franz Fischler, unul dintre consultantii austrieci din cadrul consortiului. Documentul are o importanta majora pentru accesarea fondurilor europene destinate agriculturii in urmatorii 6 ani.

Potrivit prevederilor Regulamentului FEADR, Autoritatea de Management este responsabila pentru elaborarea si negocierea cu Comisia Europeana a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, beneficiind, in acest scop si de consultanta consortiului care va sprijini Autoritatea de Management in organizarea si desfasurarea procesului de programare pentru perioada 2014-2020, precum si a procesului de consultari cu partenerii economico-sociali si de mediu.

In acest scop, la nivelul MADR au fost demarate sedinte de lucru inter-institutionale la care participa specialisti din cadrul departamentelor tehnice ale MADR si ale institutiilor subordonate. Activitatea desfasurata in cadrul sedintelor de lucru vizeaza definitivarea descrierii situatiei actuale a Romaniei, a analizei SWOT si identificarea nevoilor pentru stabilirea masurilor de dezvoltare rurala relevante, corelate cu domeniile de interventie. Documentele vor fi supuse dezbaterii in cadrul Grupurilor de Lucru si Comitetului Consultativ Tematic (CCT), constituite la nivelul MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Documentele de programare rezultate vor fi supuse consultarii grupurilor de lucru si validate, la inceputul lunii octombrie, in cadrul Comitetului Consultativ Tematic, coordonat de catre Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Rolul CCT este de a stabili si prioritiza investiĊ£iile la nivel sectorial si regional, pe baza documentelor realizate in cadrul grupurilor de lucru subsecvente.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016