Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene 2014: PNDR 2014-2020 va fi finalizat luna viitoare

fonduri-europene-2014-pndr-2014-2020-va-fi-finalizat-luna-viitoare

Ministrul Agriculturii a prezentat, marti, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii producatorilor agricoli, prioritatile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2014 si stadiul indeplinirii pentru anul 2013 a obiectivelor asumate de institutie, situatia platii subventiilor in agricultura si zootehnie, stadiul in care se afla Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 si continutul acestuia.


Ministrul Daniel Constantin a facut o trecere in revista a prioritatilor legislative ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a stadiului indeplinirii acestora, aratand ca Legea Fondului Mutual a fost deja promulgata de presedintele Romaniei, MADR intentionand sa incurajeze voluntariatul la asocierea in fondurile mutuale prin introducerea unei „prime de asigurare”.

Legea pajistilor, aplicabila de luna viitoare
 
Legea pajistilor va trece de procedurile parlamentare, urmand a fi aplicabila in luna februarie, in acelasi stadiu aflandu-se si Legea privind certificatele de producator. De asemenea, Legea privind CNDP-urile care vizeaza indreptarea situatiei fermierilor amendati de ANAF, producandu-se prin aceasta si unele probleme legate de primirea subventiilor de catre acestia, urmeaza a intra in procedura la cele doua Camere ale Parlamentului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Legea privind reorganizarea MADR si legea fondului funciar, din nou la Parlament
 
In ceea ce priveste Legea privind reorganizarea MADR si Legea privind liberalizarea pietei funciare, ministrul Daniel Constantin a aratat ca acestea se afla intr-o situatie putin mai delicata, dat fiind faptul ca au fost intoarse la Parlament de catre Administratia Prezidentiala, in cazul primei legi fiind contestata infiintarea Agentiei Nationale de Resurse Vegetale, obiectul contestatiei pentru a doua lege fiind reprezentat de faptul ca Agentia Domeniilor Statului nu poate juca, in acelasi timp, si rolul de cumparator, si cel de arbitru pe piata financiara.

Ministrul Daniel Constantin a declarat ca in privinta primei legi pozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi cea de sustinere, in continuare, a pozitiei initiale, motivul contestarii ei de catre Administratia Prezidentiala nesustinandu-se, in vreme ce a doua lege va suferi o serie de modificari intemeiate, cea mai importanta fiind aceea ca ADS-ul sa poata fi jucator pe piata terenurilor agricole, urmand ca la nivelul MADR sa fie infiintata o directie cu rol de reglementare in domeniul funciar.

Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 va fi finalizat in februarie
 
Legat de Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, ministrul Daniel Constantin a aratat ca acesta va fi terminat, in forma integrata, pana in jurul datei de 15 februarie 2014 si va fi transmis la Bruxelles, subliniind faptul ca in luna decembrie 2013, pe langa cele 13 masuri anuntate deja, a fost introdusa si o a-14-a masura care prevede continuarea platilor in vederea transformarii fermelor de semi-subzistenta in ferme care produc pentru piata, plata urmand a fi de 15.000 euro/proiect pentru un numar de 10.000 gospodarii taranesti de semi-subzistenta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016