Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul comisar european pentru agricultura, noul prim-ministru la Romaniei

fostul-comisar-european-pentru-agricultura-noul-prim-ministru-la-romaniei

Dacian Ciolos a fost desemnat in calitate de premier interimar de catre presedintele Iohannis, iar in termen de 10 zile urmeaza sa anunte componenta noului guvern.


Noul prim ministru al Romaniei este Dacian Ciolos, cel care a detinut si functia de comisar european pentru Agricultura, calitate in care si-a castigat numeroase aprecieri, atat din partea fermierilor romani cat si a celor din celelalte state ale UE.
 
Nasuct la Zalau pe 27 iulie1969, Dacian Ciolos  a absolvit Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, obtinand apoi Diploma de Agronomie Aprofundata, specializarea „Sisteme de productie si dezvoltare rurala”, in cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR. A participat la cursurile de agricultura si comert, organizate de Institutul Bancii Mondiale si de Universitatea Roma III.
 
Intre anii 1996-2006, a urmat studii de masterat si de doctorat la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA (Montpellier, Franta).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

A fost consultant pe probleme de analiza socio-economica pentru proiectul de dezvoltare agricola si rurala in judetul Arges (1995). De asemenea, a fost stagiar la Bruxelles — divizia de dezvoltare rurala — si responsabil cu pregatirea programului SAPARD (1997), director de program pentru proiectul de dezvoltare rurala in judetul Arges (1998—1999), coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola (1999-2001), task manager in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania (2002-2003).
 
A fost consilier al ministrului Agriculturii (ianuarie 2005 — mai 2007), reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European.
In perioada mai-octombrie 2007, Dacian Ciolos a lucrat ca subsecretar de stat pentru afaceri europene in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
 
A fost numit ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, la 11 octombrie 2007, detinand aceasta functie pana la 22 decembrie 2008.
 
A condus Comisia Prezidentiala pentru elaborarea unei strategii in domeniul Agriculturii (2009-2010).
 
Dacian Ciolos a fost desemnat comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare rurala, fiind investit in functie la 9 februarie 2010. In cadrul mandatului sau, care s-a incheiat in 2014, el a gestionat unul dintre cele mai importante portofolii, realizand, totodata, prima reforma a Politicii Agricole Comune.
 
La 27 noiembrie 2014, Dacian Ciolos s-a numarat printre cei care au primit distinctia Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana, acordata de catre Casa Europei Eurolink, parte integranta a Federatiei Internationale a Caselor Europei — FIME. In octombrie 2015, i-a fost acordat titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca.
 
La 1 iulie 2015, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Dacian Ciolos in functia de consilier special pentru securitate alimentara, ce presupune o stransa colaborare cu diferiti membri ai Comisiei Europene in ceea ce priveste contributia Uniunii Europene la solutionarea acestei provocari globale. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016