Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul sediu al Statiunii de Mecanizari Agricole din comuna Traianu a fost distrus de localnici. Ei au furat tigle si caramizi ca sa isi repare cotetele pentru animale


Conacul generalului T.C. Orezeanu din comuna brăileană Traianu, fost sediu al Statiunii de Mecanizari Agricole, a ajuns in prezent o ruină, din care localnicii mai fură cărămizi sau ţiglă, pentru coteţele găinilor.

În anul 1992, Societatea Agromec a preluat conacul, plus anexele. În 2001, acesta a fost revendicat de moştenitori, Ion Cristescu Orezeanu, Bogdan Tudor Orezeanu şi Elisabeta Chivu.
Moştenitorii au cerut şi restituirea suprafeţei de câteva sute de hectare din zona împrejmuitoare. Între timp, Agromec a intrat în procedura de faliment, iar lichidatorul a prins în inventar conacul, anexele şi respectiva suprafaţă împrejmuitoare.

Nicuşor Abăseacă, primarul comunei Traianu susţine că imobilul a fost retrocedat moştenitorului, dar acesta nu a asigurat paza. “Proprietarul a dorit să-l preia aşa cum l-a văzut în anul 2001-2002, şi nu în stadiul din 2004, adică o ruină. Conacul a fost între timp incendiat. De asemenea, de când clădirea a fost eliberată, a început şi jaful.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Noi l-am avertizat pe proprietar că trebuie să pună pază, dar nu a luat nicio măsură pentru a proteja o clădire monument istoric”, a spus edilul.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Brăila s-a sesizat despre starea monumentului istoric în martie 2007. “Conacul este părăsit, nepăzit şi are un grad avansat de uzură. Am încercat să purtăm o corespondenţă cu proprietarii, pentru a afla ce au de gând să facă, însă la niciuna dintre scrisori nu am primit răspuns.

În decembrie 2008 le-am trimis o somaţie. Din câte se pare, adresele lor nu mai corespund, ei fiind plecaţi în Elveţia”, a explicat inspectorul Iliaş Sterpu. Potrivit acestuia, legea este destul de restrictivă, iar proprietarii doar pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 4.000 şi 8.000 de lei.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016