Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul sef al MADR critica politica agricola practicata de actualul guvern

fostul-sef-al-madr-critica-politica-agricola-practicata-de-actualul-guvern

Daniel Constantin a calificat masurile tehnocratilor drept „o ignorare a nevoilor fermierilor romani si o amenintare la adresa agriculturii”.


Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, sustine ca legea care prevede o alocare de peste un miliard de euro pentru refacerea sistemului national de irigatii, votata la finele lui 2015, reprezinta un prim pas necesar pentru a repara ceea ce s-a pierdut in ultimii 25 de ani, insa ceea ce face astazi Guvernul tehnocrat este o ignorare a nevoilor fermierilor romani si o amenintare la adresa agriculturii romanesti.
 
„Ce face astazi Guvernul tehnocrat este o ignorare a nevoilor fermierilor romani si o amenintare la adresa agriculturii romanesti in general. Legea votata in 2015 este un prim pas necesar pentru a repara ceea ce s-a pierdut in ultimii 25 de ani. Declaratia ministrului Irimescu arata nepasare si lipsa de responsabilitate pentru soarta fermierilor romani”, precizeaza Daniel Constantin.
 
Reactia lui Constantin vine in contextul unei afirmatii facute de actualul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit careia legea adoptata anul trecut de Parlament care prevede alocarea unor sume de bani pentru refacerea sistemului de irigatii din Romania nu va produce efecte.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit fostului ministru al Agriculturii, in octombrie 2015, Parlamentul a votat o lege care prevedea o alocare totala de peste un miliard de euro, pe o perioada de cinci ani (2016-2020), pentru investitii in sistemul de irigatii, iar una dintre cele mai importante prevederi viza plata de catre fermieri a unui abonament anual de 20 de lei pentru irigarea culturilor.
„In octombrie 2015, Parlamentul a votat o lege de care agricultura romaneasca are foarte mare nevoie. Actul normativ prevede o alocare totala de peste un miliard de euro, pe o perioada de cinci ani (2016-2020), pentru a sprijini investitiile in sistemul national de irigatii. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestui act normativ se refera la plata de catre fermieri a unui abonament anual de 20 de lei pentru irigarea culturilor. Guvernul din care faceam parte, prin Ministerul de Finante, si-a dat acordul pentru alocarea intregii sume, respectiv 1 miliard de euro, incepand cu 2016. La elaborarea bugetului, in decembrie 2015, Guvernul tehnocrat a alocat numai 35 de milioane de euro pentru aceste investitii primordiale pentru agricultura romaneasca”, afirma Daniel Constantin.
 
Acesta sustine ca nici cele 35 de milioane de euro alocate nu vor fi cheltuite, deoarece nu a fost aprobata Strategia pentru Reabilitarea Sistemelor de Irigatii.
 
„Grav este ca nici macar acesti bani nu vor putea fi cheltuiti, pentru ca nu a fost aprobata Strategia pentru Reabilitarea Sistemelor de Irigatii. Ii reamintesc domnului Irimescu ca la motiunea simpla din luna mai, a promis ca va aproba strategia intr-o saptamana, desi trebuia sa faca acest lucru din decembrie 2015. Iar de atunci au trecut doua luni in care nu s-a tinut de cuvant”, a precizat fostul sef de la Agricultura. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016