Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Germania, dumping pe piata carnii de porc


Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) cere ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, să propună în Guvern măsuri de protejare a producătorilor de carne de porc din România faţă de preţurile de dumping practicate de companiile de profil din Germania. În ultimele trei săptămîni, kilogramul de carne de porc importat din Germania a scăzut de la 1,5 euro, la 1,2 euro. Ieftinirea a venit după ce autorităţile sanitare din această ţară au anunţat că au descoperit carne contaminată cu dioxină.
"La preţurile practicate acum, fermierii din Germania concurează neloial toţi producătorii de carne de porc şi aceştia sunt nevoiţi să-şi vândă porcii cu mult sub costurile de producţie şi să intre în faliment", spun reprezentanţii FNPAR.



Macelarii romani, marul discordiei intre Germania si Franta
Germania, unde nu există un salariu minim legal, este acuzată de dumping social în abatoarele sale, unde sunt angajaţi est-europeni remuneraţi cu sume infime, spre marea nemulţumire a vecinilor săi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


La jumătatea lui ianuarie, sectorul francez de carne, excedat de ceea ce consideră a fi o distorsiune a concurenţei, a anunţat că a depus o plângere la Comisia Europeană.

"În abatoarele germane se recurge masiv la mâna de muncă străină provenind în special din Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina şi chiar Rusia, şi plătită cu sume extrem de mici", inferioare celor primite de germani, a declarat Pierre Halliez, directorul Sindicatului întreprinderilor franceze de carne (Sniv-SNCP).

Această viziune este împărtăşită şi de măcelarii danezi, care văd cum porcii din ţara lor sunt duşi la tranşat în nordul Germaniei. Preşedintele sindicatului danez pentru Produse
alimentare, NNF, Ole Wehlast, s-a declarat "indignat de dumpingul social din Germania". El acuză abatoarele din această ţară că "practică preţuri de trei ori mai mici decât în Danemarca", determinând "restructurări de personal în abatoarele daneze".

Halliez estimează diferenţa de preţ între Franţa şi Germania, indusă de această situaţie, la cinci cenţi pe kilogramul de carne de porc şi de opt cenţi pe kilogramul de carne de vită. În Germania, sindicatele au protestat, de asemenea, cerând un salariu minim pentru toată branşa.

"În industria cărnii, Germania a devenit ţara dumpingului social comparativ cu alte ţări europene", constata recent Claus-Harald Güster, vicepreşedintele sindicatului german al sectorului alimentar
şi restaurantelor (NGG), într-un interviu televizat.

În prezent, numai între 10 şi 50 la sută dintre salariaţii abatoarelor din Germania sunt angajaţi direct de firmele germane, a estimat Bernd Maiweg, un oficial din cadrul NGG. Restul personalului este plătit cu sume mai mici de un subcontractor cu sediul în Europa de Est. Acesta este de cele mai multe ori angajat pentru 12 luni în Germania.

Potrivit lui Maiweg, salariaţii unui angajator german sunt plătiţi cu 12-15 euro brut pe oră, în timp ce măcelarii veniţi din Europa de Est primesc între opt şi cinci euro. În general, cu cât abatorul este mai mare, cu atât recurge la această forţă de muncă ieftină, a adăugat el.

Contactată de AFP, Federaţia germană a cărnurilor (VDF) reprezentând peste 200 de companii din ţară - a calificat drept "nefondate" aceste acuzaţii de dumping social.

"Este foarte dificil de găsit germani interesaţi de această muncă foarte dură din punct de vedere fizic, efectuată într-un mediu rece şi umed. Întreprinderile noastre sunt obligate, prin urmare, să facă apel la numeroase firme din Europa de Est care îşi propun ajutorul", a explicat Rainer Weidmann, director al VDF. El dă asigurări că măcelarii veniţi din est nu sunt plătiţi cu mai puţin de 14 euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016