Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat regulile pentru obtinerea de finantari in cadrul Programului Operational pentru Pescuit

guvernul-a-aprobat-regulile-pentru-obtinerea-de-finantari-in-cadrul-programului-operational-pentru-pescuit

Hotararea de Guvern aprobata miercuri stabileste regulile privind proiectele care pot fi cofinantate din Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime, precum si conditiile cu caracter general pe care o cheltuiala trebuie sa le indeplineasca cumulativ pentru a fi eligibila.


Guvernul a stabilit cadrul general de implementare a operaĊ£iunilor finantate prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM 2014-2020), prin care isi propune asigurarea unui sistem eficient de implementare, pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene alocate Romaniei in acest sector.
 
Prevederile aprobate sunt aplicabile atat cheltuielilor realizate din asistenta Uniunii Europene, cat si din cofinantarea nationala, din bugetul de stat, bugetul local, alte surse publice si private
Categoriile de beneficiari ai operatiunilor finantate prin acest program operational vor fi stabilite in Ghidurile solicitantului aferente fiecarei masuri, aprobate prin Ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Tot prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se stabileste si lista detaliata cu cheltuielile specifice fiecarei operatiuni finantate, inclusiv cheltuielile de personal ale Autoritatii de Management pentru POPAM. Lista se publica in Monitorul Oficial, in termen de 45 de zile de la publicarea cadrului general de implementare a operatiunilor finantate prin acest program.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 este finantat prin Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime unul dintre cele cinci fonduri structurale si de investitii europene. Fondul sprijina operatorii in tranzitia catre un pescuit durabil, ajuta comunitatile din zonele de coasta sa isi diversifice activitatile economice, finanteaza proiecte care creeaza noi locuri de munca si imbunatatesc calitatea vietii in regiunile de coasta ale Europei si faciliteaza accesul la finantare.
 
Suma totala alocata Romaniei din FEPAM pentru 2014-2020 este de 168.421.371 euro.
 
Hotararea de Guvern aprobata stabileste regulile privind proiectele care pot fi cofinantate din Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime, precum si conditiile cu caracter general pe care o cheltuiala trebuie sa le indeplineasca cumulativ pentru a fi eligibila.
 
O prima conditie pentru ca o cheltuiala sa fie eligibila este ca ea sa fi fost angajata de catre beneficiar si platita efectiv de acesta intre 1 ianuarie 2014 si 31 decembrie 2023, cu conditia ca operatiunea cofinantata sa nu fi fost incheiata in mod fizic sau implementata integral inainte de depunerea da catre beneficiar a cererii de finantare in cadrul POPAM 2014-2020 la Autoritatea de Management, indiferent daca toate platile aferente au fost efectuate de catre beneficiar.
 
De asemenea, cheltuielile trebuie sa fie insotite de facturi si documente contabile emise in conformitate cu prevederile legislatiei nationale sau a statului in care au fost emise. Alte conditii care trebuie indeplinite cumulat sunt legate de durata de executie/implementare a operatiunii cofinantate din FEPAM (stabilita la 24 de luni de la data semnarii contractului), precum si de cuantumul cheltuielilor aferente subcontractarii/subantreprizei sau al subcontractarii de servicii, al costului achizitiilor de teren sau constructii sau al leasingului financiar din valoarea totala eligibila a contractului.
 
In cazul operatiunilor de investitii, cheltuielile pentru proiectare si asistenta tehnica sunt eligibile in limita a 10% din valoarea totala eligibila a operatiunii, daca operatiunea prevede constructii-montaj, sau 5% din valoarea totala eligibila a operatiunii, daca operatiunea nu prevede constructii-montaj.
Respectarea acestor conditii si reguli este verificata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in calitate de Autoritate de Management pentru POPAM, in cursul procesului de verificare a cererilor de rambursare si in vederea semnarii contractului de finantare.
 
In cazul neindeplinirii obligatiilor prevazute in contract, Autoritatea de Management este cea care va recupera sprijinul financiar public in mod proportional cu gradul de neindeplinire a fiecarui indicator asumat prin cererea de finantare. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016