Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul schimba peste noapte codul fiscal. Cum ii va afecta asta pe 670.000 de tarani

guvernul-schimba-peste-noapte-codul-fiscal-cum-ii-va-afecta-asta-pe-670000-de-tarani

Aproape 670.000 de mici fermieri vor fi afectati de cea mai noua masura a Guvernului. Noua modalitate de impozitare a veniturilor din agricultura vine in ajutorul celor care lucreaza suprafete mari, dar ii afecteaza pe cei incadrati in agricultura de semi-subzistenta. Nu neaparat modificarile de natura fiscala ies in evidenta, ci viteza cu care acestea au fost trecute prin toate etapele decizionale. Iata firul evenimentelor.


La sfarsitul saptamanii trecute, prima informatie a fost facuta publica de Bogdan Hossu, presedintele CNS "Cartel ALFA", care a fost prezent la consultarile de sambata dintre Guvern si patronate.

"In cadrul intalnirii pe care am avut-o cu reprezentantii Executivului ne-au fost prezentate principiile proiectiei bugetare pentru anul in curs, punindu-se accent pe nivelul salariului minim, dar si pe posibila introducere a unui impozit forfetar pentru exploatarea terenurilor agricole, perceput dupa acordarea ajutoarelor de stat pentru agricultura", a declarat Bogdan Hossu, la scurta vreme dupa intalnire, citat de agentiile de presa.

De la "posibila introducere" pana la aprobarea proiectului de ordonanta au trecut doar doua zile. Astfel incat, in sedinta de marti, pe masa Guvernului s-a aflat si "Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale", care a si fost adoptata. Cu o zi in urma, luni, proiectul fusese publicat de Ministerul Finantelor Publice in sectiunea "transparenta decizionala".

Daca vi se pare ca aceasta a fost adoptata prea rapid, merita sa aflati si ca ea intra in vigoare chiar de la 1 februarie. Adica, de saptamana viitoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Prevederile prezentei ordonante de urgenta intra in vigoare la data de 1 februarie 2013"

Cum vad guvernantii schimbarea?


"reducerea unor cheltuieli, simplificarea procedurilor si a sistemelor de impozitare, la zona de agricultura - impozite, taxe mai mici, dar o baza mai larga a celor impozitati si tendinta noastra absoluta de a reduce evaziunea fiscala" - Victor Ponta, marti, la inceputul sedintei de Guvern.

"modul de declarare si de plata se face de un agent fiscal la sediul APIA si, acolo, se declara si se retine impozitul din veniturile retinute de la acesti agricultori sub forma de subventie" - Daniel Chitoiu, ministrul finantelor.

"este o masura simplificata de declarare si de plata a acestui impozit de catre peste 670.000 de agricultori persoane fizice, care vor deveni contribuabili la Fondul National de Asigurari Sanatate. Atunci, vor putea sa beneficieze si de servicii de sanatate ca si contributori, nu ca in prezent: beneficiaza de servicii de sanatate si acestia nu contribuie la acest fond" - Daniel Chitoiu.

"prin faptul ca avem o reducere a taxarii in agricultura, cred ca putem vorbi despre dezvoltarea agriculturii in continuare si, din punct de vedere al Ministerului Finantelor, vor fi incasari mai mari la bugetul de stat" - Daniel Constantin, ministrul agriculturii.

Despre cum ii afecteaza noua modalitate de impozitare pe tarani, aflati aici.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016