Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul vrea sa reduca TVA inapoi la 19%

guvernul-vrea-sa-reduca-tva-inapoi-la-19

Guvernul Ponta II isi propune ca "in orizontul 2013-2016" sa introduca impozitul diferentiat pe venitul salarial, TVA de 19%, dar si sa reduca CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, reiese din programul de guvernare dat joi publicitatii.


"in vederea stimularii sectorului privat si crearea de locuri de munca, in orizontul 2013-2016 simplificam fiscalitatea si sporim competitivitatea fiscala a mediului de afaceri prin: reducerea generala a impozitarii; largirea bazei de impozitare; simplificarea sistemului de taxe; cresterea colectarii veniturilor bugetare; reducerea evaziunii fiscale", se explica in programul de guvernare.

in documentul citat sunt enumerate mai multe masuri printre care se numara faptul ca TVA va reveni la nivelul de 19%", precum si reducerea TVA la producatorii de produse agricole de la 24% la 9%. Cea din urma masura "va fi valabila doar pentru productie si nu pe lantul de prelucrare".

"Pastram plafonul de 16% si introducem, pe parcursul mandatului, impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit. Reducem CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajatori. Reducem integral plata CAS datorata de angajatori pentru un an de zile, pentru crearea de noi locuri de munca (cu conditia mentinerii locului de munca inca un an)", se mai precizeaza in programul de guvernare. De asemenea, noul Executiv Ponta promite ca vor fi reduse cheltuielile cu birocratia si fiscalitatea, prin desfiintarea unor tarife, avize, autorizatii si prin simplificarea cadrului legislativ.

Alte masuri luate in calcul:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Cresterea deductibilitatatii cheltuielilor in cercetare si dezvoltare de la 20% la 50%.
- Scutirea de impozitare, pe o perioada de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite in utilaje si echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorarii capitalului social la societatile unde sunt actionari, sau participarea la capitalul social al altor societati comerciale si care conduc la crearea de noi locuri de munca.
- Cresterea plafonului de scutire de TVA la 65.000 euro pentru micii intreprinzatori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016