Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hoţi, hoţi înrăiţi, de la vlădică până la opincă


Nimănui nu-i pasă dacă un ţăran, după ce ară, discuie, seamănă şi prăşeşte de câteva ori cultura respectivă (porumb, floare etc), toamna mai recoltează ceva, măcar 10% din producţie. Şi ştiţi de ce? Pentru că i-o fură. Hoţiile greilor bin guvern şi parlament, s-au transmis şi ultimului primărel, din cel mai depărtat cătun. Hoţi, hoţi înrăiţi, de la vlădică, până la opincă.


Oamenii de bine s-au dezgustat, nu le mai vine să muncească în zadar.

Uite eu, am cumpărat 8000 de puieţi de salcăm. Am plătit pregătirea terenului - 1, 5 ha, am plătit o grămadă de bani unor rudari pentru plantarea lor, apoi două praşile. Asta în urmă cu opt ani. Acuma, când pomii au crescut, 10-15 cm în diametru, au început nenorociţii să mi-i taie şi să intre cu ciopoarele de capre in ei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

În zadar am anunţat primăria, poliţia, protecţia mediului, ocolul silvic, chiar şi prefectura noastră. Nimeni n-a mişcat un deget. Şi ca mine au păţit toţi cei care au plantat păduri la noi. Durerea mare este că acest teren pe care încercăm să-l împădurim, este format din loess, cel mai fin nisip eolian şi odinioară a fost bine împădurit cu salcâm. Solul se fixase.

După revoluţie s-a tăiat tot, intr-o veselie şi nimeni nu a mai plantat ceva. Am plantat cea mai bună varietate, Robinia Pseudoaccacia, varietatea Oltenica. Aceasta n-o mai găseşti decât la Ocolul de la Zăval, Dolj. Mai au doar câteva exemplare. Oltenica creşte foarte repede şi mai înaltă cu 3-4m decât salcâmul obişnuit. Atât eu, cât şi câţiva prirten, am fost foarte încântaţi de reânfiinţarea pădurii de salcâm de la Băileşti. Mare dezamăgire!

Aceeaşi situaţie şi la celelalte culturi. Acum oile pasc grâul şi rapiţa. Am văzut tarlale întregi distruse de oi. Să nu-mi spuneţi că există firme de pază. Chiar dacă vinzi întreaga producţie şi nu poţi plăti jumătate din taxa lor. De aftfel, nici n-ar trebui să mă lamentez. În care orânduire socială ţăranul a fost văzut bine? În niciuna!

Mă opresc, deja îmi crescu tensiunea.

Sănătate la toată lumea,
Mărin Ion , din Băileşti, apicultor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016