Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sarbu: agricultura nu are nevoie de imprumuturi externe


Agricultura nu are nevoie de resurse financiare dintr-un posibil împrumut extern pe care România intenţionează să îl contracteze de la instituţiile financiare internaţionale, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. „Fondurile europene destinate agriculturii şi dezvoltării rurale sunt suficiente pentru reformă şi dezvoltarea sectorului.

Agricultura nu are nevoie de bani din împrumutul extern pe care Guvernul intenţionează să îl contracteze. Important este să putem atrage o parte din aceste fonduri în 2009”, a precizat Sârbu. El a declarat că şi-a propus să atragă în acest an peste 1,7 miliarde euro din fondurile europene destinate agriculturii, de aproape trei ori mai mult decât în 2008.

„În anul 2008, agricultura a absorbit în jur de 600 milioane de euro din fondurile europene pentru plăţi directe. Pentru 2009, ne propunem să atragem cel puţin 1,7 miliarde euro”, a anunţat Sârbu, în prima sa conferinţă de presă, desfăşurată la finele lunii ianuarie.

Potrivit deputatului PSD Valeriu Steriu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, România ar putea absorbi circa 2 miliarde euro în 2009 din exerciţiul financiar de 9 miliarde euro alocat dezvoltării rurale pentru perioada 2007-2013. „Sperăm să aducem în ţară în 2009 circa 2 miliarde de euro pentru că banii sunt deja disponibili. O parte din ei, cei proveniţi din Fondul European de Pescuit, fiind deja transferaţi în România”, a spus Steriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acesta a precizat recent că bugetul agriculturii în 2009 are ca ţintă prioritară orice tip de cofinanţare pentru absorbirea fondurilor europene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016