Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sarbu intra in paine: desfiinteaza Agentia Domeniile Statului!


Noul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, marti, ca Agentia Domeniilor Statului (ADS) va fi desfiintata, iar cei care au facut exces pe zona politica trebuie sa se retraga.

Agentia Domeniilor Statului (ADS) este institutia specializata care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial, in subordinea Ministerului Agriculturii.

Atributiile agentiei constau in exercitarea in numele statului a prerogativelor dreptului de proprietate asupra terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului privat al statului; gestionarea si exploatarea patrimoniului de stat, al carui proprietar mandatat este, precum si privatizarea societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 2 din Legea 268/2001; administrarea terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului public si privat al statului, aflate in exploatarea societatilor nationale, a institutelor si statiunilor de cercetare si productie agricola si a unitatilor de invatamant agricol si silvic; concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului public sau privat al statului, aflate in exploatarea societatilor nationale, a institutelor si statiunilor de cercetare si productie agricola si a unitatilor de invatamant agricol si silvic; concesionarea sau inchirierea bunurilor, activitatilor si serviciilor publice aflate in subordinea Ministerului Agriculturi; cumpararea sau schimbul de terenuri cu destinatie agricola, in vederea concesionarii sau arendarii acestora, pentru realizarea de exploatatii agricole optime; aplicarea prevederilor legale referitoare la renta viagera agricola din titlul XI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, cu modificarile si completarile ulterioare; comasarea terenurilor cu destinatie agricola, in numele statului, din domeniul public sau privat al statului, in vederea concesionarii sau arendarii acestora, pentru realizarea de exploatatii agricole de tip ferme familiale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Noul ministru al agriculturii a lasat sa se inteleaga, inca de sambata, cand a primit avizul comisiilor de agricultura reunite ale Parlamentului, ca ADS ar putea fi desfiintata, urmand ca terenurile pe care aceasta le detine in prezent sa treaca la administratiile locale.

Ilie Sarbu a mai anuntat ca printre prioritatile sale se regaseste relansarea SAPARD, care in acest moment este blocat.

In privinta schimbarilor care vor avea loc la nivelul conducerilor departamentelor din minister, Ilie Sarbu a subliniat ca cei care au facut "exces pe zona politica trebuie sa se retraga".

De asemenea, acesta a mai spus ca unul din cei patru sau cinci secretari de stat care vor fi numiti va fi din partea PD-L. "Secretarul din partea PD-L probabil se va ocupa de relatia cu parlamentul. La nivel de secretari de stat nu decid numai eu", a declarat ministrul Agriculturii.

Totodata, ministrul a mai adaugat ca la nivelul consilierilor printre acestia se vor regasi si nume din fosta echipa ministeriala.

Ilie Sarbu a fost validat, sambata, de Comisiile de Agricultura, Silvicutura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala, reunite, cu 34 de voturi pentru si cinci abtineri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016