Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Important pentru producatorii agricoli: atestatul de producator si carnetul de comercializare

important-pentru-producatorii-agricoli-atestatul-de-producator-si-carnetul-de-comercializare

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, proiectul de lege pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Proiectul vizeaza doua domenii de reglementare a comertului cu produse agricole in piete, respectiv calitatea de producator agricol a persoanei fizice, cat si dreptul acesteia de comercializare a produselor proprii.


Prin aceasta lege sunt introduse doua noi documente: 

1. atestatul de producator - document eliberat persoanei fizice care desfasoara activitate economica in sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia si care atesta calitatea de producator agricol persoana fizica.
 
2. carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol- document utilizat de persoana fizica care detine atestat de producator, pentru exercitarea actului de comert cu ridicata sau comert cu amanuntul, a produselor agricole obtinute in ferma/gospodaria proprie.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ambele documente se emit de Primarii, la solicitarea producatorilor agricoli persoane fizice care doresc sa-si valorifice produsele obtinute in ferma /gospodaria proprie.
 
Atestatul de producator se emite cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, constituite conform legii si organizate la nivel zonal/judetean/regional/national, care se inregistreaza in acest scop la primarii.
 
Avizul se emite dupa verificarea atat pe baza datelor din Registrul Agricol, cat si in teren la fermele/gospodariile agricole detinute de solicitant, cu privire la existenta suprafetelor de teren, respectiv a efectivelor de animale, pentru care se solicita eliberarea atestatului de producator.
 
Potrivit Guvernului, se elimina, astfel, tentativa unor solicitanti de a substitui calitatea de producator agricol.
 
Conform aceleiasi surse, carnetul de comercializare indeplineste dublu rol: acela de document emis de vanzator care insoteste marfa comercializata, precum si de document care insoteste marfa pe perioada transportului de la locul de pastrare la locul de comercializare.
 
De asemenea, carnetul de comercializare asigura fluxul informational necesar privind structura sortimentala/cantitativa a produselor valorificate, locul de producere si destinatia acestora.
 
Carnetul de comercializare inlocuieste borderourile de achizitie, a caror utilizare reprezinta in prezent, in special in comertul cu produse agricole materie prima, un canal semnificativ de evaziune fiscala
 
Procentul de alocare pentru producatorii agricoli, a spatiilor de vanzare in pietele agroalimentare, este de minim 40% din totalul spatiilor de vanzare existente.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016