Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In luna august se pot depune proiecte pe masura 312

in-luna-august-se-pot-depune-proiecte-pe-masura-312

In perioada 1-31 august 2012, persoanele interesate pot sa depuna proiecte pentru a beneficia de fondurile nerambursabile aferente Masurii 312 – "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi".


Masura 312 are ca obiectiv general dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 312 sunt micro-intreprinderile, asa cum sunt definite in Recomandarea Comisiei (CE) nr. 361/ 2003 si in legislatia nationala in vigoare, si persoanele fizice neinregistrate ca agenti economici. Persoanele fizice se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprinderi.

in situatia in care, in urma autorizarii, se modifica reprezentantul legal al proiectului, vor depune toate documentele ce demonstreaza transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridica, aceasta modificare neafectand respectarea criteriilor de eligibilitate si selectie ale Cererii de finantare.

in cadrul Masurii 312 sunt sprijinite investitiile realizate atat de catre micro-intreprinderile existente, cat si cele nou infiintate din sectoarele non-agricole, in spatiul rural.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Fondurile nerambursabile vor fi acordate beneficiarilor pentru investitii in active corporale si/sau necorporale din domeniul nonagricol, dupa cum urmeaza:

a) Investitii corporale (constructia, modernizarea, extinderea cladirilor in scop productiv – pentru efectuarea activitatii vizate de proiect – precum si constructia de cladiri pentru marketingul produselor proprii; dotarea aferenta cu echipamente, utilaje etc., inclusiv achizitionarea in leasing a acestora).

Achizitionarea de mijloace de transport specializate si utilaje reprezinta o cheltuiala eligibila, atat timp cat acestea deservesc in mod direct activitatile specifice, desfasurate propuse prin proiect si se incadreaza in definitia mijloacelor de transport specializate din HG 224/2008.

Necesitatea achizitionarii lor este justificata in Studiul de Fezabilitate/ Memoriu justificativ. Exemple de mijloace de transport specializate: ambulanta, vidanja, masina de gunoi, dric etc.

Nu reprezinta o cheltuiala eligibila achizitionarea prin proiect a mijloacelor de transport pentru transportul muncitorilor si a utilajelor la punctul de lucru, precum si a mijloacelor de tractare de tipul cap – tractor.

Integrarea fortata a unui mijloc de transport in cadrul unui proiect sub denumirea unuia specializat si care nu corespunde definitiei din ghid si, respectiv, din legislatia in vigoare (HG 224/2008 cu modificarile si completarile ulterioare), se considera creare de conditii artificiale, iar proiectul va fi declarat neeligibil.

in cadrul proiectelor de investitii in activitati de prestari servicii nu sunt considerate cheltuieli eligibile constructia, modernizarea sau extinderea cladirilor, ci numai dotarea acestora, in scopul desfasurarii activitatii propuse prin proiect.

Achizitionarea de echipamente care furnizeaza energie regenerabila (de exemplu, panouri fotovoltaice, solare, pompe geotermale etc.) pentru cladiri utilizate prin contract cu drept de folosinta este considerata modernizare a cladirii si nu este cheltuiala eligibila.

b) Investitii necorporale (software, patente, licente etc.), inclusiv achizitionarea in leasing a acestora.

In cadrul Masurii 312, se pot realiza urmatoarele tipuri de investitii:

Investitii in activitati non-agricole productive

- Industria usoara (articole de pielarie, incaltaminte, lana, blana, tricotaje, produse de uz gospodaresc, produse odorizante etc.);
- Activitati de procesare industriala a produselor lemnoase – incepand de la stadiul de cherestea (ex. mobila);

Mecanica fina, asamblare masini, unelte si obiecte casnice, producerea de ambalaje etc.

Investitii pentru dezvoltarea activitatilor mestesugaresti, de artizanat si a altor activitati traditionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului, lanii, olaritul, brodatul, confectionare instrumente muzicale traditionale etc.), precum si marketingul acestora (mici magazine de desfacere a propriilor produse obtinute din aceste activitati).

Servicii pentru populatia rurala, cum ar fi:

- Servicii de croitorie, frizerie, cizmarie;
- Servicii de conectare si difuzare internet;
- Servicii de mecanizare, transport (altele decat achizitia mijloacelor de transport) protectie fitosanitara, insamantare artificiala a animalelor, servicii sanitar-veterinare;
- Servicii medicale;
- Servicii reparatii masini, unelte si obiecte casnice.
- Investitii in producerea de energie regenerabila
- Achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decat biocombustibilii.

Important! Este permisa achizitionarea de echipamente pentru producerea de energie care utilizeaza energia solara, eoliana, hidraulica, geotermica, biomasa numai in scopul desfasurarii activitatii economice pentru care beneficiarul este/ va fi autorizat.

in cazul in care se doreste modernizarea unei activitati existente prin achizitia de echipamente pentru producerea de energie regenerabila se va avea in vedere ca activitatile desfasurate sa se regaseasca in Anexa 9 la Ghidul Solicitantului.

Exceptie fac activitatile prevazute in Anexa 9 A.

Conditii de finantare

Prin Masura 312, intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de pana la 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi:

* 50.000 Euro/ proiect daca beneficiarii sunt persoane fizice autorizate;
* 100.000 Euro/ proiect pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier;

* 200.000 Euro/ proiect pentru alte micro-intreprinderi.

in cazul in care proiectele prevad activitati de productie de bunuri, intensitatea ajutorului public va fi de pana la 85% din totalul cheltuielilor eligibile.

Procentul de 85% se aplica numai activitatilor incluse in codurile CAEN, cuprinse in Anexa 9B – "Lista codurilor CAEN de productie de bunuri".

in situatia proiectelor care vizeaza atat activitati de productie de bunuri, cat si servicii, intensitatea ajutorului public nerambursabil se va atribui, specific, pentru fiecare tip de investitie, iar in aceasta situatie se vor elabora bugete distincte.

Valoarea maxima a sprijinului va fi de:

- 50.000 Euro/ proiect pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoana fizica autorizata, intreprindere familiala, precum si persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca persoana fizica autorizata, intreprindere familiala;

- 100.000 Euro/ proiect pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier;

- 200.000 Euro/ proiect pentru intreprindere individuala, societati cooperative mestesugaresti de gradul I, societati cooperative de consum de gradul I, societati comerciale cu capital privat, care pot fi beneficiari ai masurii, precum si pentru persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca intreprindere individuala.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016