Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand de miercuri, crescatorii de bovine picheteaza sediul Ministerului Agriculturii

incepand-de-miercuri-crescatorii-de-bovine-picheteaza-sediul-ministerului-agriculturii

Circa 500 de crescatori de bovine vor picheta Ministerul Agriculturii in perioada 16-18 noiembrie, a anuntat Federatia AGROSTAR. Sindicalistii protesteaza fata de nivelul mic al subventiilor.


Circa 500 de crescatori de bovine vor picheta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in perioada 16-18 noiembrie 2011, daca nu primesc cel putin 700 de lei/cap de animal ca Plata Nationala Directa Complementara (PNDC).

Nicolae Stefan Agrostar"Conform proiectului de lege postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, subventia care ar urma sa fie acordata in acest an este de numai 460 lei/cap de animal, adica sub nivelul anului 2009, cand era de 571 lei/cap de animal. Atunci, pe langa PNDC, fermierii care cresteau vaci mai aveau dreptul si la o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, beneficiind, totodata, de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal, dar si de plata materialului seminal, 7 lei/doza de MSC. Noi dorim ca subventia pentru acest an sa fie cu cel putin 20% mai mare ca in 2009, adica de minimum 700 lei. Asta in conditiile in care Uniunea Europeana a acceptat o suma totala de 337 milioane euro, ceea ce ar insemna peste 800 de lei/cap de animal, dar intelegem ca e criza. Daca nu vom fi ascultati, in faza urmatoare vom fi nevoiti sa venim in Bucuresti cu efectivele de animale, asa cum s-a mai intamplat si in anii trecuti", declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan.

Impactul economic negativ al lipsei de sprijin pentru acest sector este major. Importul este in crestere in detrimentul exportului, afectand astfel balanta comerciala, fermierii proprietari de vaci sunt decapitalizati, iar interventia statului prin subventie, (la fel ca in toata Europa) ar contribui la deblocarea situatiei.Toate acestea se rasfrang si in plan social prin cresterea preturilor produselor lapte-carne de pe piata.

"In aceasta iarna, pretul laptelui va creste cu 10-12%, din cauza scumpirii furajelor care reprezinta 75% din costuri", declara presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania Claudiu Franc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Presedintele AGROSTAR Niculae Stefan declara ca in perioada urmatoare se vor inregistra cresteri de preturi de 2-4% si la legume si fructe, iar din 2012 de 7-8% la toate produsele alimentare.

Federatia AGROSTAR a fost infiintata in 1990 si numara circa 50.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016