Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrasamant organic: urina si mustul de gunoi


Urina şi mustul de gunoi sunt îngrăşăminte organice fără acţiune humiferă. Urina provenită de la animalele ţinute în stabulaţie şi care nu este absorbită de aşternut, se acumulează în bazine speciale în afara adăpostului. Cantitatea de urină depinde de specie şi vârsta animalelor, fiind în medie de 4-6 l/cap de animal la cabaline şi 10-15 l/cap de animal la bovine în 24 de ore.
Conţinutul de substanţe nutritive este de 0,9-1,5% N la cabaline, 0,5-0,6% N la bovine, 0,4% N la suine, 0,02-0,03% P şi 0,4-2,2% K, fiind deci un îngrăşământ azoto-potasic. Mai conţine de asemenea şi hormoni şi auxine.

Se poate utiliza ca îngrăşământ de bază în cantitate de 10-30 t/ha sau în perioada de vegetaţie când se diluează cu apă în raport cu 1׃3.

Urina se dilueaza cu 5-8 parti de apa. Faina de coarne, de oase sau de sange se adauga in amestecul de pamant, in cantitate de 2-3 grame la 1 kg pamant.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mustul de gunoi rezultă în urma fermentării gunoiului de grajd pe platformă şi este colectat în bazine special amenajate.

Este un îngrăşământ cu acţiune rapidă şi are un conţinut mediu de elemente nutritive. Cantitatea de must de gunoi rezultată în urma fermentării variază funcţie de tipul de fermentare, de la 20-30 l/t de gunoi la fermentarea anaerobă până la 100-150 l/tona de gunoi la fermentarea aerobă.

Se utilizează singur sau în amestec cu urina. Ca îngrăşământ de bază se recomandă în cantităţi de 10-30 t/ha iar în cursul perioadei de vegetaţie diluat cu apă în proporţie de 1׃3. Este recomandat ca îngrăşământ de bază pentru cartof, rădăcinoase cu excepţia ţelinei. Nu se va aplica pe acelaşi teren la un interval mai mic de 2-3 ani pentru a se evita înburuienarea.

Atât urina cât şi mustul de gunoi se aplică cu agregate speciale, prevăzute cu cisterne vidanjoare şi dispozitive de împrăştiere a îngrăşămintelor.

Urina şi mustul de grajd, reprezintă partea lichidă care se scurge din platformele de gunoi în timpul fermentării. Urina reprezintă 40% din greutatea totală a excrementelor de la porci (în comparaţie cu calul 20%). Urina conţine 50% din azot, 4 % din fosfor şi 55% din potasiul încorporat în total excremente. Transportul urinei şi a mustului de grajd se face cu remorci cisternă (vidanjă), administrându-se 100-150 hl/ha.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 26 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016