Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Numărul păsărilor sacrificate în 2010 a scăzut cu aproape 10%, la 221,6 milioane capete


În anul 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la păsări şi a crescut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, comparativ cu anul 2009, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut la porcine şi păsări, iar la bovine şi ovine şi caprine a crescut, potrivit INS.
În luna decembrie 2010, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine au crescut.

În anul 2010 comparativ cu anul 2009, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la păsări şi a crescut la bovine, porcine şi ovine şi caprine; greutatea acestora in carcasă a scăzut la porcine şi păsări, iar la bovine şi ovine şi caprine a crescut.

Decembrie 2010 comparativ cu decembrie 2009 - Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,6%, respectiv cu 9,8%. Numărul de bovine sacrificate şi greutatea acestora în unităţile industriale specializate au crescut cu 20,0%, respectiv cu 17,1%. În luna decembrie 2010, ponderea sacrificărilor în unităţile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul sacrificărilor de bovine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Unităţi industriale specializate = operatorii economici care au activitatea principală sau secundară producţia şi conservarea cărnii (CAEN Rev.2, 1011 şi 1012).

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 18,3%, respectiv cu 23,7%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 21,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă în unităţile industriale specializate au scăzut cu 15,7%, respectiv cu 13,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,7%, respectiv cu 14,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât la numărul de capete sacrificate căt şi la greutatea în carcasă de 2,3 ori, respectiv de 1,9 ori. Ponderea sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate a fost de 2,0% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,4%, respectiv cu 19,9%. Peste 68,8% din totalul tăierilor de păsări s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat scăderi, atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 16,3%, respectiv cu 15,7%.

Anul 2010 comparativ cu anul 2009 - Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 2,5%, respectiv cu 18,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 7,7%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 10,3%.

Numărul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,5%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut numeric cu 0,5% şi cu 5,4% la greutatea în carcasă.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,7%, respectiv cu 37,1%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 82,5%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 91,8%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,6%, respectiv cu 2,6%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi, cu 5,6% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 4,2% la greutatea în carcasă.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016