Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intalniri cu ambasadorii mai multor state, la sediul Ministerului Agriculturii

intalniri-cu-ambasadorii-mai-multor-state-la-sediul-ministerului-agriculturii

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a avut astazi, 9 aprilie, la sediul Ministerului, o serie de intalniri oficiale cu ambasadorii Japoniei, Ucrainei, Spaniei si Macedoniei la Bucuresti. De asemenea, ministrul Agriculturii s-a intalnit in cursul aceleiasi zile si cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Orientale a Uruguayului.


Romania, invitata la targul de produse eco din Japonia

In cadrul intalnirii cu E.S. Keiji Yamamoto, Ambasadorul Japoniei in Romania, a fost evidentiata colaborarea bilaterala intre cele doua tari, inaltul oficial mentionand faptul ca exista un interes major din partea firmelor japoneze de a investi in Romania in domeniile infrastructurii si dezvoltarii energetice. Ambele parti au agreat ca trebuie convenit asupra domeniilor de interes pentru tara noastra, astfel incat sa se poata identifica potentialii investitori japonezi. De altfel, exista deja mai multe companii japoneze care au investit in Romania, avand deja activitate in judetele din vestul si sudul tarii.

Cei doi oficiali au discutat despre invitatia adresata unei delegatii a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a participa in luna noiembrie a anului 2013 la un important targ agricol care se va desfasura la Tokio,BioFach Japan.

Schimburile comerciale cu Ucraina, pe agenda discutiilor

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin a avut o intalnire cu Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, E.S. Teofil Bauer. Domnia sa a subliniat importanta identificarii domeniilor de interes pentruambele tari, punctand faptul ca este necesar sa se acorde o atentie deosebita schimburilor comerciale, Ucraina fiind un exportator important de cereale. De asemenea, domeniul vitivinicol reprezinta un domeniu prioritar, partea ucraineana fiind interesata de potentialul Romaniei.

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti si-a aratat interesul pentru colaborare cu Romania in domeniul agroalimentar. In acest sens, in viitorul apropiat se urmareste identificarea potentialilor investitori romani pe piata din Ucraina, prin intermediul Camerei de Comert Romano-Ucrainene.

Expertiza spaniola in domeniul irigatiilor

Cu ocazia intalnirii cu ambasadorul Spaniei la Bucuresti, E.S. Estanislao de Grandes Pascual, ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, i-a fost reiterata invitatia de a efectua o vizita in Spania, in cursul acestui an. Cu acest prilej vor avea loc consultari cu specialistii spanioli din sectorul irigatiilor, avand in vedere ca sectorul irigatiilor reprezinta una dintre prioritatile ministrului Agriculturii.

In cadrul discutiilor de astazi, au fost punctate elemente privind pozitia celor doua tari fata de reforma Politicii Agricole Comune. Vizita de astazi a fost una de curtoazie, relatiile bilaterale romano - spaniole fiind foarte bune inca din perioada de preaderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Relatiile comerciale Romano-Macedonene

Ministrul Daniel Constantin s-a intalnit cu Ambasadorul Macedoniei la Bucuresti, E.S. Pande Lazarevski. A fost discutat stadiul relatiilor de cooperare romano – macedonene in domeniul agriculturii, in baza Acordului dintre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si Ministerul Macedonean al Agriculturii, Silviculturii si Economiei Apelor privind cooperarea in domeniul agriculturii (intrat in vigoare la 17 decembrie 1999).

Astfel, cele doua parti au convenit asupra intensificarii cooperarii bilaterale in agricultura in domeniul dezvoltarii rurale, in cel sanitar-veterinar dar si al imbunatatirii schimburilor comerciale. In acest context, a fost considerata oportuna o viitoare intalnire bilaterala intre cei doi ministri ai Agriculturii din cele doua tari.

Zootehnia, punte de cooperare cu statul Uruguay

Daniel Constantin a avut o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Orientala Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes. Au fost punctate aspecte privind transferul de expertiza uruguayana in domeniul zootehniei, avand in vedere ca Uruguay-ul are efective de 12 milioane capete de vaci. De asemenea, Republica Orientala Uruguay este un mare exportator de ovine, piei si lana si producator de medicamente veterinare. Totodata, a fost punctata ideea incheierii unui acord bilateral intre Academia Agricola din Uruguay si Academia de stiinte Agricole si Sivilce din Bucuresti pentru crearea unui cadru propice in domeniul cercetarii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016