Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intreaga cantitate de lana produsa in Romania va fi valorificata anul viitor

intreaga-cantitate-de-lana-produsa-in-romania-va-fi-valorificata-anul-viitor

Romania produce peste 36.000 tone de lana, care este doar partial valorificata, la un pret mic.


Romania are peste 36.000 tone de lana, care este doar partial valorificata, la un pret mic, iar acest lucru ii determina pe crescatorii de ovine sa renunte la aceasta resursa, insa din 2018 intreaga lana va fi valorificata, conform asigurarilor date de ministrul Agriculturii.
 
„Romania are peste 36.000 tone de lana, care, dupa cum bine stiti, este doar partial valorificata, la un pret mic, care ii determina pe crescatorii de ovine sa renunte la acest produs, sa il abandoneze pe camp, lucru care nu s-a intamplat cu cativa zeci de ani in urma. Din nefericire, aceasta practica dateaza de cativa ani in Romania si ea nu mai poate continua. Noi zicem ca am oprit acest mod de abordare, am pus stavila unei risipe de resurse extraordinare si de castig pentru crescatorii de ovine. Am instituit un program printr-o Hotarare de Guvern ca sa acordam o suma pentru fiecare kilogram de lana valorificata. Am avut reactii foarte bune. Avem 32.000 de crescatori care s-au inscris in aceste program. Cunoastem la aceasta data ceea ce nu era posbil de cunoscut pana acum: cata lana exista, ce calitate are, de la ce rase vine si in ce zona se afla aceasta cantitate de lana valoroasa care trebuie valorificata in Romania”, a precizat Daea.
 
Acesta a precizat ca deja a fost deschis un prim centru pentru preluarea lanii din judetul Bistrita-Nasaud, iar pana la finele anului vor mai fi deschise si altele, astfel incat in 2018 intreaga lana din Romania sa fie valorificata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Primul centru a fost facut la Sangeorz Bai, unde s-au facut deja si contracte de valorificare pe 1.500 de tone, dar vor mai fi cateva pana la sfarsitul anului. Anul viitor intreaga lana din Romania va fi valorificata. Avem si alte programe pe care le vom prezenta la timpul potrivit”, a subliniat seful MADR.
 
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii a atras pana in prezent 32.000 de beneficiari pentru o cantitate totala de lana de 22.200 tone.
 
Ajutorul consta in acordarea unui sprijin de un leu pe kilogramul de lana comercializata catre un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii.
 
Schema de ajutor de minimis are o finantare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii prevazute pe anul 2018.
 
Potrivit MADR, valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual (2018) si in cele doua exercitii financiare precedente (2016, 2017).
 
Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc intr-o singura transa anuala. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica.
 
De asemenea, beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului. Derularea sprijinului se face prin directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016