Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ioan Campeanu, presedintele ROMOVIS, atrage atentia: Stoparea exporturilor de ovine catre Libia ar putea genera pierderi de 40 mil. euro


Crescatorii romani de ovine vor pierde 30-40 de milioane euro daca situatia politica din Libia continua sa fie instabila si vor fi nevoiti sa anuleze exporturile catre aceasta tara, a declarat Ioan Campeanu, presedintele Romovis, federatia crescatorilor de ovine din Romania.
Exporturile de miei din Romania incep la jumatatea lunii martie si dureaza pana spre sfarsitul anului.

"Noi exportam in medie circa un milion de miei pe an in Libia. Pretul de vanzare este de circa 2-2,5 euro pe kilogramul in viu, iar un miel cantareste 17-18 kilograme daca se vinde in martie si 35 de kilograme in toamna", a spus Campeanu, citat de Mediafax.

Din aceste date reiese ca din comertul de miei cu Libia, crescatorii romani ar castiga anual 34 milioane de euro daca ar vinde la cel mai mic pret si toate livrarile ar fi in luna martie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In total, Romania exporta anual circa 4 milioane de miei si, in afara de Libia, principalele piete sunt Grecia, Italia si Siria.

"Daca n-o sa mai mearga cu Libia, vom incerca sa exportam mai mult in Turcia sau Grecia", a mai spus Campeanu.

Numeroase tari, intre care Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie, Statele Unite sau China, au anuntat ca trimit avioane si nave in Libia pentru a-si repatria cetatenii, in urma violentelor din aceasta tara.

Libia a anuntat un bilant de 300 de morti in violentele din tara, afectata din 15 februarie de o revolta fara precedent pe care Muammar Kadhafi a promis sa o reprime, cerandu-le miercuri sustinatorilor sai sa se mobilizeze in favoarea sa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016