Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ion Sandu, ANM: Daca gerul venea fara zapada, agricultura era compromisa anul acesta

ion-sandu-anm-daca-gerul-venea-fara-zapada-agricultura-era-compromisa-anul-acesta

Prima conditie importanta, din punct de vedere meteorologic, pentru graul semanat in toamna, astfel incat cultura sa nu fie compromisa, a fost indeplinita odata cu venirea ninsorilor. "Daca gerul venea fara zapada, cultura era compromisa", a precizat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), citat de NewsIn.


Desi zapada cazuta in ultimele zile reface considerabil rezerva de apa in sol, in regiunile in care se instalase seceta pedologica, exista deja pierderi importante la rapita, cultura care a fost comrpomisa in majoritatea regiunilor. Redactorii AGROROMANIA iesiti pe teren au oferit deja poze cu o serie de culturi care au fost intoarse si insamantate cu grau.

Vestile pentru perioada urmatoare sunt bune, insa. Culturile din primavara se pare ca vor beneficia de precipitatii peste media anuala.

"Toamna lui 2011 nu a fost prima atat de secetoasa, insa esential este sa nu continue. Din informatiile pe care le avem, din aprile, cantitatile de precipitatii vor fi chiar peste valorile normale, ceea ce ar putea atenua efectele secetei din toamna lui 2011, cand rezerva de umiditate in sol a fost mult sub norma", a explicat directorul ANM.

Ion Sandu a mai spus ca, şi in martie, cantitatea de precipitatii va fi aproape de normele climatologice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit informatiilor furnizate de directorul ANM, in prezent, probleme privind deficitul de apa in sol se inregistreaza in zonele de sud şi sud-est ale Romaniei. Desi pentru zilele urmatoare se anunta temperaturi extrem de scazute, stratul de zapada care s-a asezat va atenua efectele gerului.

"Sambata, de pilda, temperaturile minime ar putea ajunge pana la -15 grade, insa nu sunt temperaturi extreme, este totuşi vreme de iarna", a explicat Sandu.

Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea la intrarea in primavara?


In ianuarie, cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local, in vestul tarii, acestea pot fi peste normele climatologice lunare.

In februarie, cantitatile medii de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii.

In martie, cantitatile de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor, iar local, in vestul şi centrul tarii, acestea vor putea fi peste normele climatologice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016