Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ISTIS, in pericol de a-si pierde trei sedii locale!


Înfiinţat în 1953 pentru examinarea soiurilor pentru care se solicită înregistrarea în Catalogul Oficial al Soiurilor de Plante de Cultură din România, Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS) riscă să rămână cu doar 20 dintre cele 52 de unităţi în posesia cărora se afla iniţial.

Potrivit directorului executiv adjunct al ISTIS, Aurelian Popa, trei dintre aceste centre sunt revendicate de foştii proprietari, institutul aflându-se deocamdată în proces cu aceştia, scrie Curierul National.

"Suntem în proces, în prezent, pentru retrocedarea a trei centre de testare a soiurilor din Portăreşti, Satu Mare şi Sibiu. La primele două ne sunt revendicate decât sediile, în timp ce la Sibiu este revendicat şi terenul deţinut de centru", a declarat Popa pentru NewsIn, precizând că alte două unităţi au fost retrocedate în 2007 şi 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Popa, Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor dispunea la înfiinţare, în anul 1953, de 52 de centre de testare a soiurilor. Acest număr a fost redus constant, până în prezent, din cauza retrocedărilor. În anul 2007 a fost retrocedat centrul de la Arad, cu o suprafaţa de teren de 40 de hectare, iar în 2009 a mai fost retrocedat şi centrul de la Tâncăbeşti care deţinea 52 de hectare de teren.

Directorul executiv adjunct al ISTIS a adăugat că activitatea institutului nu a fost afectată, până acum, de pierderea centrelor de testare, însă speră să nu piardă şi cele trei centre.

"Până acum nu am avut probleme în efectuarea testărilor, mai ales că utilizăm mai multe centre pentru testarea aceloraşi soiuri sau hibrizi, deci închiderea unuia, nu a dus la imposibilitatea testării unor anumite soiuri. Oricum, sperăm, ca aşa cum s-a mai întâmplat, să câştigăm procesele şi să păstrăm centrele", a adăugat Aurelian Popa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016