Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Italia pune capat fraudei cu produse bio

italia-pune-capat-fraudei-cu-produse-bio

In decembrie 2011, un caz de frauda cu produse bio false cutremura publicul din Europa. Autoritatile au demonstrat atunci ca volume impresionante de porumb, soia, grau si alte produse care proveneau de la ferme conventionale s-au comercializat ca fiind ecologice, precizeaza Organic Market. Principalii jucatori implicati in aceasta afacere erau un corp de control Italian si o serie de distribuitori din Peninsula.


Potrivit informatiilor oferite de asociatia ecologica FederBio, 17.000 de tone de alimente au fost falsificate, intre octombrie 2007 si august 2008. 
Activitatile ilegale nu au incetat insa in 2008. Potrivit unor probe descoperite recent de autoritatile italiene, de-a lungul anilor, o grupare infractionala a reusit sa ocoleasca legile si sistemele de certificare.

Produsele implicate in scandalul etichetarii false au fost mere (1,361 tone), orz (80 de tone), porumb(4,613 tone), soia (4,246 tone), seminte de floarea-soarelui (2,066 tone) si grau (2,066 tone). 

Gruparea infractionala a fost demascata in cadrul operatiunii Bio Vertical, formata din o echipa speciala ce lucreaza pentru Ministerul Agriculturii si Guardia di Finanza (Inspectoratul Italian de Venituri).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Probele descoperite de anchetatorii arata ca organizatia folosea certificate ecologice false, pentru a eticheta cereale importate din tari non-membre UE, cereale destinate consumului animalier.

Pe lista acuzatilor se afla nume importante din sectorul importatorilor si procesatorilor de cereale, dar si membri ai corpului de control Biozoo, a carui licenta a fost ridicata pe 24 februarie 2014. Probele au aratat de asemenea ca in retea au fost implicate si oficiali din Moldova si Ucraina, care s-au lasat mituiti.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016